Műsorújság
RTL Most

A piros csapat ázsiai étele

A zsűri szerint jó ízekkel és állagokkal dolgoztak, azonban túlságosan elrejtették a kókusz izgalmas ízeit az ételben. A teljes kóstolást itt nézhetitek meg!


Rosé kacsa, ázsiai lencsés üvegtésztával, lencsés tésztasalátával és mangós chutneyval
 

Alapanyagok:

kacsa, fokhagyma, vöröshagyma, chili paprika, szójaszósz, szecsuani bors, balzsamecet, vaj, gyömbér, csillagánizs, só, lime, cukor, curry, szerecsendió, üvegtészta
 

Recept:

A kacsából alaplevet készítünk: fokhagyma és hagyma, valamint egy kis chili és szójaszósz. A kacsamellet a bőrös részénél beirdaljuk, majd száraz, felhevített serpenyőbe dobunk hagymát és fokhagymát, valamint szecsuáni borsot is. Megforgatjuk a mellet 4 percig mindkét oldalán. Kivesszük, pihentetjük és 150 fokos előmelegített sütőben sütjük vajjal még kb. 8 percet.

Az alaplevet leszűrjük, majd beletesszük a lencsét főni. Hagyjuk puhulni kb. 20 percig fedő alatt. Ezután a megmaradt alapléből mártást készítünk szójaszósszal, balzsamecettel és kicsi vajjal.

Vöröshagymát feldarabolunk, és két darab fokhagyma gerezdet is, majd lereszeljük őket. Gyömbért is reszelünk hozzá, valamint a chili paprikát is jó apróra vágjuk hozzá, csillagánizst és apróra vágott mangót is adunk hozzá. Sózzuk, majd szójaszószt teszünk hozzá. Lime-levet adunk hozzá egy kis cukorral, majd végül lekvárszerűen keverjük össze. Curry-t adunk hozzá és egy pici szerecsendiót is. Végül összefőzzük.

A tetejére üvegtésztát dobunk: forró olajban fél percig kisütjük. Fontos, hogy fehér színű maradjon!
 

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók