Műsorújság
RTL Most

Így jutott el Sztarenki Dóri a Fináléba!

Rácz Jenő versenyzője több fóbiájával is szembesült a verseny alatt, azonban igazi harcosként mindig kiverekedte magát a veszélyes helyzetekből. Nézzük a legemlékezetesebb pillanatait!

Már az első napján – a Válogató héten – meg kellett küzdenie önmagával, hiszen Rácz Jenő meglepetés alapanyagai közül sikerült kihúznia egy olyat, amire allergiás: a zellert. Ez a pech széria aznap tovább folytatódott, amikor kagylókkal kellett dolgozniuk a második feladatban, ami miatt még sokkot is kaphatott volna.

A Válogató héten végül Rácz Jenő csapatába került, ráadásul úgy, hogy Sárközi Ákos is szívesen látta volna a versenyzői között. Jenő Cserpes Lauráról vette le a kötényt, hogy Dórit tovább vihesse.
 


A pirosak elődöntő hetén nemcsak az derült ki a színésznőről, hogy folyékonyan beszél olaszul, de az is, hogy nehezen viseli, ha másokat kell hátráltatnia. Rubint Réka egy egész feladaton keresztül két pult között rohangált miatta, Dóri pedig nem győzött elégszer bocsánatot kérni emiatt. A csapatfeladat során nagyon jól tudtak együtt dolgozni Sipos Tomival, akivel a hátráltatásuk ellenére – amit Rékától kaptak – is gyönyörű karamella tortát készítettek.

A középdöntő első szakaszában három fős csapatokban küzdöttek a sztárok, ahol Dóri Rubint Réka és Gerendásy Gábor oldalán főzhetett. Ezekben a napokban a sérülések sem kerülték el – egyszerre égette és vágta meg a karját –, sőt a vicces alapanyag-kombók sem:  a visszatérő VIP vendégektől osztrigát és pillecukrot kaptak egyszerre.
 


Ezek után jöhetett a középdöntő folytatása, ahol Dórit óriási trauma érte: rá kellett döbbennie, hogy nem bírja tollas formában feldolgozni a szárnyasokat. Rosszul lett a látványtól, le is kellett feküdnie a földre. Végül mentora segítségével összeszedte magát.

Az utolsó előtti napon – egy újabb csapatos feladat, valamint egy előnyszerzés  után – Dóri dönthetett róla, hogy ki juthasson tovább már ezen a napon a döntőbe, maga helyett Gábort választotta.
 


Ezután kezdődött el a döntő!

Dóri nehezen viselte a séfkabátot, az első napon tanácstalanul állt a pultjában, végül azonban – Sánta Laci lelki támogatásával – képes volt újra villantani. A második napon pedig már előnyt kovácsolt magának! A szimultán főzés azonban már feladta neki a leckét, nehezen bírta követni Sárközi Ákost, ami miatt ki is borult, sőt még a kóstoláson is elsírta magát.
 


Az utolsó előtti napon Rómában élő húgával főzhetett, akit úgy féltett minden késtől, mint egy anyuka. Ezután még a Fináléba jutás előtt óriási küzdelmet vívott egy buggyantott tojásért, végül azonban enélkül is lenyűgözte ételével a zsűrit.

Legnézettebb videók