Műsorújság
RTL Most

Készítsd el te is Sipos Tomi ázsiai tésztáját!

Szeretnéd te is elkészíteni Sipos Tomi ünnepi Street Kitchen tésztáját? Akkor most duplán segítünk: itt nemcsak a pontos receptet találod meg, de újra megnézheted a videót is, ahol Tomi bemutatja a legfontosabb lépéseket.

Hozzávalók 2 főre:

A csirkéhez:

  • 400 g csirkemell
  • 2 ek tamarindpaszta
  • 100 ml szójaszósz
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db lime leve
  • 1 db chilipaprika
  • 2 ek barna cukor
  • kb. 5 cm-nyi gyömbér
  • 2 ek olaj
     

A tésztához:

  • 1 csomag rizstészta
  • 3 ek sótlan földimogyoró
  • 2 ek olaj
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g újhagyma
  • 200 g kelkáposzta
  • 1 ek szezámolaj
  • 200 g babcsíra
  • 1 csokor koriander
  • 0,5 db lime leve
     


A csirkét felkockázzuk, majd bepácoljuk a tamarindból, szójaszószból, fokhagymából, lime-léből, chiliből, barna cukorból és reszelt gyömbérből készült szószba.

Az üvegtésztát forró vízbe áztatjuk 10 percre, majd leszűrjük. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk.

A sárgarépát, a kelkáposztát vékony csíkokra, az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, és félretesszük.

A csirkét felforrósított wokban kevés olajon jól lepirítjuk, hozzáadjuk a mogyorót és a sárgarépát, majd a leszűrt tésztát, végül a többi zöldséget is. Kicsit átforgatjuk, két percet sütjük, hozzáadjuk a babcsírát és a korianderzöldet, ráfacsarjuk a lime-levet, és tálaljuk. 

Legnézettebb videók