Műsorújság
RTL Most

Ferenc pápával találkozott a magyar cigány válogatott

A magyar cigány labdarúgó-válogatott április 15-én a Svájci Gárda csapatával játszott mérkőzést. A találkozó előtt Ferenc pápa audiencián fogadta a csapatot a vatikáni Szent Péter téren. A játékosok megérinthették, sőt közös fotót is készíthettek a focirajongó pápával. A csapat képviselői élményeikről meséltek. Később vendégünk volt Ilona, a Konyhafőnök új csodabogara, és azt is megtudhattuk, hogy mit tehetünk, ha gyermekünk duzzog. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül. 
Elsőként Kapitány-Fövény Máté pszichológus érkezett hozzánk, akivel a vidéken élők droghasználatáról beszélgettünk, majd Dr. Tóth Márk, adószakértő volt a segítségünkre abban, hogy mikre kell odafigyelnünk adóbevallásunk során. 

Dr. Csapó Szandra jogi előadótól pedig megtudhattuk, hogy mit jelent az idénymunka fogalma? Mennyire népszerű ez hazánkban? Mik a leggyakoribb úti célok? Milyen szerződést kötnek ilyenkor a munkavállalóval? 


A focistákat mélyen megérintette a találkozás


A magyar cigány válogatott április 15-én, szerdán este játszott labdarúgó mérkőzést a Svájci Gárda csapatával. A cigány válogatott tagjai Mezei István menedzser vezetésével részt vettek a szerda délelőtti általános kihallgatáson is, a Szent Péter téren. Az audiencia végén lehetőségük nyílt, hogy találkozzanak Ferenc pápával. A rendkívüli lehetőségtől a csapat tagjai mélyen meghatódtak. Élményeikről reggel mestéltek nekünk. Vendégünk volt Mezei István, menedzser, Pusztai Károly, edző, Kertész József, játékos. Napi Doktor című rovatunkban Dr. Kriston Renátával beszélgettünk arról, hogy miért ilyen gyakori bőrbetegség a szemölcs, mitől alakulhat ki és milyen fajtái vannak. 


Ilona egy igazi energiabomba


Az 51 éves Ilona pattog, túlpörög, hangoskodik a konyhában, és egy pillanatra sem áll meg, versenytársai legnagyobb bánatára. Hogy mit kell tudni róla, milyen szakácsnak tartja magát és milyen céljai vannak a versennyel reggel elárulta. 


A szülőnek kell megtanítani gyermekének, hogy a duzzogás nem jó módja a konfliktuskezelésnek


Minden gyerek hisztizik olykor. Van, aki pár percig magában duzzog, de olyan is, aki képes egy hatalmas tömegben ordítva a földre vetni magát tiltakozásképp. A legtöbb szülő azonban nem tudja, hogy mit is kéne csinálnia. Fésűs Nelly elmondta, hogy neki milyen jól bevált trükkjei vannak, szakmai tanácsot pedig Labancz Dániel, gyermekpszichológustól kaptunk. A megzenésített verseket sokkal könnyebben megtanulják a diákok


A vizsgaidőszak és az érettségi kapcsán a Kávészünet tagjaival egy nem minden napi tanulási módszerről beszélgettünk, amit ők maguk dolgoztak ki. 


Krepp papírból nagyon szép virágokat készíthetünk


Egy édesanya számára nincs szebb ajándék, mint a gyermeke mosolya, az, ha kap egy puszit, vagy egy szál mezei virágot a gyerkőctől. A gyerek által készített ajándék örök emlék, évekig őrizgetett kincs. Rácz Anikó, kreatív blogger megmutatta mit csinálhatnak a gyerekek akár percek alatt anyukájuknak és nagymamájuknak.A hétfői adás minden pillanatát visszanézheti az RTL Most oldalán!

Legnézettebb videók