Műsorújság
RTL Most

A játékos miniszterelnök vaskoronával

Horn Gyula - hatalmi játszmák, a politikus mögött lévő magánember és a kollégák, nem ritkán ellenfelek a XXI. században.
Aranykéz utcai robbantás, Bokros-csomag, vaskorona - hogy mi a közös bennük? Horn Gyula.
Mindhárom dolog az ő miniszterelnöksége alatt történt.

A politikus 75. születésnapja, azaz 2007 óta teljesen eltűnt a közéletből. Nem is lehet róla semmit sem tudni. Csak kósza híresztelések vannak arról, mennyire súlyos beteg. Ha kórházban van, csak családja látogatja, mást nem is engednek a közelébe.

Pedig Horn Gyula – volt munkatársai, közeli barátai szerint - imád emberek között lenni. Amíg aktívan politizált, ha csak tehette, lakossági fórumra ment. Elbeszélgetett az emberekkel. Ha kellett magyarázott, ha kellett riposztozott. A kritikát ugyanis nagyon nem szereti.
Miniszterelnökként is nehezen viselte, ha bírálták. A napilapokra különösen mérges tudott lenni, ha intézkedéseit bírálták. Az akkori kormányszóvivő így tréfálkozva azt tanácsolta neki: inkább ne is olvassa a sajtót, ha ennyire feldühítik.

Volt teniszpartnerei szerint nagyon szeretett ütögetni a pályán. De sajátságos szabályokat alkalmazott. Ha ő ütötte a labdát, és vonalon kívülre esett, ő azt állította, hogy az benn volt. Ha az ellenfélről volt szó, akkor a labda természetesen vonalon kívül landolt. Olyan is volt, hogy mérgében a földhöz vágta az ütőjét, és dúlva-fúlva kiment az öltözőbe, hogy aztán pár perc múlva, mintha mi sem történt volna, visszaálljon játszani. A kártyában is szigorú. Másokkal. A betlinél bárkit képes leszúrni, ha figyelmetlenül játszik. Persze, ha ő nézi el a lapot…

Titkárságvezetője sok olyan szokásáról mesélt a XXI. század stábjának, amelyről a nagyközönség nem tudott. Például, hogy hogyan szereti a kávét, vagy milyen vizet kellett neki vinni, ha szomjas volt. Horn a magyaros ételek híve, a borjúpaprikás, harcsapaprikás és a mákos tészta is a kedvence.

Nézze meg a XXI. század riportját!

A XXI. század riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók