Műsorújság
RTL Most

Részvételi szabályzat

Az M-RTL Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (továbbiakban: RTL), valamint a Telekom New Média Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (a továbbiakban: TNM) által szervezett és a “Való Világ powered by Big Brother 9” című televíziós műsorhoz (a továbbiakban: Műsor) kapcsolódó, az “RTL 24” megnevezésű applikáción/alkalmazáson (a továbbiakban: Applikáció) keresztüli szavazás szolgáltatásának leírása és szabályai.

Az Applikáció kizárólag internetkapcsolat megléte esetén működtethető. Az Applikáció működtetéséhez szükséges internetkapcsolat használata adatforgalmi költségekkel járhat, melyekért sem az RTL, sem a TNM nem vállal felelősséget (azaz a felmerülő adatforgalmi költségek megtérítésére sem RTL, sem TNM nem kötelezhető).

A szolgáltatás lényege, hogy az alábbiakban ismertetett folyamat során a felhasználók/résztvevők leadott szavazataik által kifejezhessék véleményüket a “Való Világ powered by Big Brother 9” c. műsorral kapcsolatban.

Az Applikáción keresztül kizárólag az RTL MOST felületén regisztrált VAGY Facebook profillal rendelkező VAGY Google fiókkal rendelkező ÉS ezekkel a profilokkal az Applikációba sikeresen belépett felhasználók vagy az Applikációban regisztrált felhasználók tudják szavazataik leadásával véleményüket kifejezni. „Regisztrációt” és/vay "Belépést" követően a szavazás keretében a felhasználók/résztvevők az Applikáció keretrendszerében található „SZAVAZÁS” elnevezésű funkcióban kiválaszthatják, hogy a párbajozó villalakók közül melyik Villalakó a szimpatikusabb számukra, illetve a "KVÍZ" elnevezésű funkcióban az ott szereplő kérdések kapcsán az előre felprogramozott válaszadási lehetőségek közüli választással véleményt nyilváníthatnak.  

A szavazások végeredményét az Applikáción keresztül leadott szavazatok összesített darabszáma határozza meg.

14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetnek részt.

I. Alapfogalmak

1. "Való Világ powered by Big Brother 9 " vagy Műsor: az elsősorban az RTL II elnevezésű televíziós csatornán sugárzásra kerülő televíziós műsor (valóságshow), amellyel kapcsolatban többek között az RTL, valamint jelen szabályzatban foglalt szavazáshoz kapcsolódóan a TNM, mint szervező jogosult kötelezettségeket vállalni.

2. Applikáció: az “RTL 24” megnevezésű applikáció/alkalmazás.

3. A Műsor indulása: 2018-11-04

4. A Műsor befejezése: A Műsor mindaddig tart, amíg a Villalakók közül ki nem kerül a győztes személye az egyes „párbaj/kiszavazás” etapok alapján.

5. Villalakó(k): azok a természetes személyek, akik jelentkeztek a Műsorba és a Villába beköltöztek.

6. Felhasználó/résztvevő: Minden olyan természetes személy, aki az IOS és/vagy az ANDROID alkalmazásáruházakból letöltötte az Applikációt és az Applikációban található "Belépés" funkcionalitásnál található "Regisztrációs" folyamatot elvégezte vagy érvényes FACEBOOK vagy RTL MOST profillal vagy Google fiókkal rendelkezik; igénybe veszi a „SZAVAZÁS” és/vagy „KVÍZ” szavazás funkcionalitást és ott véleményt nyilvánít/szavaz.

7. A Műsorral kapcsolatos szavazások

A Műsorral kapcsolatos szavazás szolgáltatás, elérhető az Applikáción keresztül (azon belül a „SZAVAZÁS” és/vagy „KVÍZ” funkció menüpontban).

Az Applikáció IOS és ANDROID platformok alkalmazásáruházaiban található. Az Applikáció ingyenesen elérhető azon felhasználók/résztvevők számára, akik érvényes hozzáféréssel rendelkeznek az IOS és ANDROID platformok alkalmazásáruházaihoz, valamint rendelkeznek INTERNET hozzáféréssel. Az ingyenesség minden esetben arra vonatkozik, hogy az Applikáció tulajdonosa az egyes áruházakból való letöltésekor díjat nem szed be, az Applikáció használata közben keletkező adatforgalomra az ingyenesség nem értendő, az költségekkel járhat.

Az Applikációban található menürendszer és információ eléréséhez az Applikációba történő sikeres belépés szükséges.

A szavazás szolgáltatások kizárólag az alábbiakban kifejtettek szerinti érvényes regisztrációval rendelkező felhasználóknak/résztvevőknek érhetőek el a belépés funkcióval.

Érvényes regisztráció/Belépés az Applikációba

7.1. Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „FACEBOOK” regisztrációval, és a „Belépés Facebookkal” gombra lép, azonnal be tud lépni, abban az esetben, ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót a FACEBOOK felhasználói oldalán.

7.2 Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „RTL MOST” profilhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés RTL MOST PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni, amennyiben az „RTL MOST” profiljához tartozó email címét és jelszavát helyesen megadja.

7.3 Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „Google” fiókhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés Google PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni (felhasználónév/email/telefonszám), ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót.

7.4 Minden olyan felhasználó/résztvevő, aki a 7.1, a 7.2 és a 7.3 pontokban rögzített módon nem tud belépni az Applikációba, a „REGISZTRÁCIÓ” gomb segítségével érvényes regisztrációt tud generálni. A regisztráció minden esetben a készülékek alapértelmezett böngészőablakában történik meg, mely szintén adatforgalmat generál. A felhasználó a regisztráció után a 7.1, 7.2 és 7.3 pontokban rögzítettek szerint tud az Applikációba belépni.

8. A Műsorhoz kapcsolódó szavazások típusai:

8.1.Párbaj/kiszavazás

A szolgáltatás lényege, hogy a „Párbaj/kiszavazás” keretében a résztvevők az Applikáció keretrendszerében található "SZAVAZÁS" elnevezésű funkcióban a Műsorban még szereplő Villalakók által kiválasztott, illetve a kiválasztott Villalakó által kihívott Villalakó közül a felhasználó a neki szimpatikusnak vélt játékosra szavazzon, annak érdekében, hogy a felhasználó által az Applikációban kiválasztott Villalakó bent maradhasson a Villában és ezzel megnyerhesse a Műsort. Szavazataik által a felhasználók véleményt nyilváníthatnak, mellyel döntően befolyásolják a Műsor menetét.

8.2.Kvíz

A szolgáltatás lényege, hogy a „KVÍZ” keretében a résztvevők az Applikáció keretrendszerében található "KVÍZ" elnevezésű funkcióban a folyamatosan frissülő kérdések kapcsán az előre felprogramozott válaszadási lehetőségek közül választhatnak, azaz véleményt nyilváníthatnak.

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA

1. A „KVÍZ” általános bemutatása:

 

A „KVÍZ” szolgáltatás lényege, hogy a szavazás keretében a felhasználók/résztvevők az Applikáció keretrendszerében található „KVÍZ” elnevezésű funkcióban a folyamatosan frissülő kérdések kapcsán az előre felprogramozott válaszadási lehetőségek közül választhatnak, azaz véleményt nyilváníthatnak.

 

Amennyiben a felhasználó/résztvevő a KVÍZ-ben szereplő kérdésre válaszát/szavazatát sikeresen leadta az Applikáción keresztül, úgy a sikeresen leadott szavazatot a felhasználó/résztvevő törölni/módosítani a továbbiakban nem tudja.

 

A szolgáltatás kapcsán elforduló kérdéstípusok:

- eldöntendő kérdés esetén a felhasználó/résztvevő a következő válaszok közül választhat: igen/nem

- feleletválasztós kérdések, amelyek többek között, de nem kizárólagosan az alábbiak lehetnek:

- bizonyos szereplőkkel kapcsolatos kérdések, ahol az egyes szereplők kiválasztásával történik meg a véleménynyilvánítás;

- feladat kiválasztás;

- közvéleménykutatás.

Minden résztvevő a „KVÍZ” szavazás szolgáltatásban 1 (egy) érvényes szavazattal rendelkezik, amennyiben szavazatát leadta (SZAVAZOK), azon változtatni (azt módosítani, törölni) nem tud. Az Applikáció zárt rendszerébe, „KVÍZ” szavazás szolgáltatásban a SZAVAZOK gomb megnyomásával beérkező szavazatokat tekintjük érvényes szavazatnak.

  1. A „KVÍZ” szavazás szolgáltatás igénybevételének időbelisége:

A felhasználók/résztvevők a Műsor televíziós közvetítése során vagy a https://rtl.hu/rtl2/valovilag oldalról értesülhetnek a „KVÍZ” szavazások indításáról.

Az egyes kérdéseket a szervezők állítják be, a „KVÍZ” szavazást ők indítják el és zárják le.

Érvényes szavazat a KVÍZ” szolgáltatásban kizárólag az adott kérdésre vonatkozó szavazási időszakban adható le.

 Érvényes a szavazat, ha felhasználó/résztvevő a „KVÍZ” szolgáltatásban a „Szavazok” gombot megnyomta és az a zárt informatikai rendszerbe beérkezett. Az RTL és a TNM nem vállalnak felelősséget azon esetekért, amikor felhasználó/résztvevő nem rendelkezik INTERNET hozzáféréssel, vagy a hozzáférés sebessége, az adatátvitel megszakadása nem teszi lehetővé, hogy érvényes szavazatot adjon le.

2. A „Párbaj/kiszavazás” („SZAVAZÁS”) általános bemutatása:

A Való Világ powered by Big Brother 9"párbaj/kiszavazás” („SZAVAZÁS”) szolgáltatás célja, hogy a felhasználók/résztvevők szavazatukkal a kiszavazásban résztvevő Villalakók közül a számukra szimpatikus szereplőt szavazatukkal segítsék, és ezzel továbbra is biztosítsák számára a Való Világ powered by Big Brother című valóságshow-ban való szereplést, részvételt annak érdekében, hogy az adott Villalakó megnyerhesse a Való Világ powered by Big Brother c. műsor főnyereményét.

A Villalakók közül a védettséget szerzett Villalakó vagy Villalakók nem vesznek részt a párbajon/kiszavazáson. A védettséget szerzett Villalakó vagy Villalakók személye minden esetben a Műsor egyes epizódjaiban, azok televíziós közvetítései során derül ki. Csak az a védettséggel nem rendelkező Villalakó esik ki a játékból, akit vagy kiválasztás során a Villalakók többsége kiválasztott vagy a Villalakók által kiválasztott Villalakó kihívta párbajra és a párbaj során a legkevesebb szavazatot kapta. Kiválasztott minden esetben 1 (egy) Villalakó lehet, míg kihívott 1 (egy) vagy több Villalakó lehet, a kiválasztott és kihívott személye minden esetben az élő adásban derül ki.

A Műsorban maradó Villalakó(k) személyének megállapítása a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcionalitásban leadott szavazatszámok összesítése után történik, azaz a szavazás döntően befolyásolja a Műsor menetét és az abban szereplő, a Műsorban maradó Villalakók személyét. A felhasználó/résztvevő a szavazatát/véleményét a "SZAVAZÁS" során a törlés gomb használatával módosíthatja vagy visszavonhatja.

A „SZAVAZÁS” funkció esetében a felhasználó/résztvevő a következő lehetőségek közül választhat:

- leadja szavazatát a Villalakók által kiválasztott Villalakóra (kiválasztott), szavazatát nem törli az adott „párbaj/kiszavazás” szavazási etap lezárásáig, azaz a kiválasztottnak eggyel nő a leadott érvényes szavazati db száma;

- leadja szavazatát a kiválasztott Villalakó által kihívott Villalakóra (kihívott), szavazatát törli az adott „párbaj/kiszavazás” szavazási etap lezárásáig - azaz a résztvevő úgy dönt, hogy nem támogatja a kihívottat és az eddigi szavazatát visszavonja -, azaz a kihívottra leadott érvényes szavazati db szám eggyel csökkent;

- leadja szavazatát a Villalakók által kiválasztott Villalakóra (kiválasztott), szavazatát törli és az adott „párbaj/kiszavazás” szavazási etap lezárásáig a szavazatát a kiválasztott Villalakó által kihívott Villalakóra (kihívott) adja le – azaz a kiválasztottnak eggyel csökken, a kihívottnak eggyel nő a leadott érvényes szavazati darabszáma;

- leadja szavazatát a kiválasztott Villalakó által kihívott Villalakóra (kihívott), szavazatát törli és az adott „párbaj/kiszavazás” szavazási etap lezárásáig a szavazatát a Villalakók által kiválasztott Villalakóra (kiválasztott) adja le – azaz a kiválasztottnak eggyel nő, a kihívottnak eggyel csökken a leadott érvényes szavazati darabszáma.

Abban az esetben amennyiben a felhasználó/résztvevő úgy dönt, hogy sem a kiválasztottra, sem a kihívottra nem adja le szavazatát, vagy az addig leadott szavazatát törölte, azaz úgy döntött, hogy tartózkodik a véleménynyilvánítástól olyan módon, hogy egyik érintett Villalakóra sem ad le érvényes szavazatot (a végső összesítésben az adat (szavazás + szavazás -) 0 értékkel szerepel) az adott "párbaj/kiszavazás" szavazási etap lezárásáig, abban az esetben a felhaszálónak/résztvevőnek az adott „párbaj/kiszavazás" szavazási etapban érvényes szavazata nem lesz és nem vesz részt az adott "párbaj/kiszavazás" szavazási etaphoz kapcsolódó nyereménysorsoláson.

Minden felhasználó/résztvevő a „SZAVAZÁS” szolgáltatásban 1 érvényes szavazattal rendelkezik, az Applikáció zárt rendszerébe beérkező szavazatokat tekintjük érvényes szavazatnak.

2.1 A „párbaj/kiszavazás” „SZAVAZÁS” szolgáltatás igénybevételének időbelisége:

Minden esetben az élő televíziós műsorban bemutatott KIVÁLASZTÁS, illetve KIHÍVÁS során értesülhetnek a résztvevők azon Villalakók személyéről, akik szerepelnek az adott "párbaj/kiszavazás" szavazásban.

A "párbaj/kiszavazás" szavazás indításának időpontja minden esetben a műsorvezető által kerül közlésre az élő televíziós műsor során.

A "párbaj/kiszavazás" szavazási etap indítása a Villalakók által kiválasztott Villalakó megjelölése után kezdődik, azaz amikor kiderül az élő televíziós adásban, hogy ki az a Villalakó, akivel a Villalakók többsége nem akar tovább együtt élni és párbajra küldik (kiválasztott). A műsorvezető élő műsorban elhangzó közlése alapján a "párbaj/kiszavazás" szavazási etap elindul. Az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban ezt követően kerül megjelenítésre a kiválasztott személye.

A kiválasztott élő műsorban, személyesen választja ki azt a Villalakót, akivel párbajozni akar (kihívott), azaz a kiválasztott által kihívott Villalakó kiléte az élő televíziós műsorban derül ki. Az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban ezt követően kerül megjelenítésre a kihívott személye.

A felhasználónak/résztvevőnek lehetősége van a "párbaj/kiszavazás" szavazási etap elindulásától kezdve szavazatait leadni mind a kiválasztottra, mind a kihívottra. A kihívottra a felhasználó/résztvevő már akkor is szavazhat, amikor annak személye még nem ismert, mert a kiválasztott még nem választotta ki élő adásban a kihívottat. Ebben az esetben a felhasználó/résztvevő az alkalmazásban egy fantomképre adhatja le szavazatát, amely szavazat beleszámít – a későbbiekben az élő adásban - kihívott személyre adott szavazatszámba és érvényes szavazatnak számít, amennyiben azt a résztvevő a szavazási etap lezárásáig nem módosítja vagy törli.

Az egyes szavazási etapok minden esetben az élő televíziós műsorban (a párbajon) elhangzó műsorvezetői, az adott szavazási etapot lezáró közlésig tartanak.

Szervezők fenntartják a jogukat arra vonatkozólag, amennyiben a Műsor érdeke azt kivánja, hogy a „párbaj/kiszavazás” szavazási etap csak abban az esetben induljon el, amikor a kiválasztott és a kihívott személye is ismert, mely esetben erről a tényről a műsorvezető az élő televíziós műsorban tájékoztatja a nézőket. Minden esetben az élő televíziós műsorban való közlés az érvényes.

 

2.2. A „párbaj/kiszavazás” szavazás érvényessége

A „párbaj/kiszavazás” szavazás időtartamának kezdete előtt és befejezése (műsorvezetői közlés alapján: a szavazást/párbajt elinditom; a szavazást/párbajt lezárom) után érkezett szavazatok érvénytelenek. Az egyes Villalakókra a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban leadott szavazatok akkor kerülnek a „párbajban/kiszavazásban” szereplő Villalakókra leadott szavazatok számába beszámításra, amennyiben azok a Műsorban elhangzó szavazás lezárásáig az Applikációból a TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe ténylegesen megérkeznek.

Az RTL és a TNM nem vállalnak felelősséget azon esetekért, amikor résztvevő nem rendelkezik INTERNET hozzáféréssel, vagy a hozzáférés sebessége, az adatátvitel megszakadása nem teszi lehetővé, hogy érvényes szavazatot adjon le.

Az RTL és a TNM fenntartják a jogot arra vonatkozólag, hogy egy-egy szavazási etapon belül részeredményeket közöljenek, illetve az egyes szavazási etapokon belül részszavazásokat indítsanak és zárjanak le, ebben az esetben az élő televíziós műsorban elhangzó időpontok és közlések az irányadók. Az egyes esetleges részszavazások is minden esetben véleménynyilvánításnak minősülnek, amelyek döntően befolyásolják a Műsor menetét és az abban szereplő Villalakók személyét.

2.3. A „párbaj/kiszavazás” szavazási eredmények felügyelete, rögzítése

 

A “párbaj/kiszavazás” során a „SZAVAZÁS” funkcióban lebonyolított szavazás eredményét közjegyző felügyeli és dokumentálja, majd megállapításait jegyzőkönyvben rögzíti.

 

 


3. A Finálé szavazás bemutatása

 

A Való Világ powered by Big Brother 9 "Finálé szavazás" szolgáltatás célja, hogy a felhasználók/résztvevők szavazatukkal a fináléban résztvevő Villalakók közül a számukra szimpatikus szereplőt szavazatukkal segítsék, hogy az adott Villalakó megnyerhesse a Való Világ powered by Big Brother c. műsor főnyereményét.

A Finálé szavazásban két szavazási etapot különböztetünk meg, az alábbiak szerint:

 

3.1 szavazási etap

 

A 2019.02.15-ei adásban kiderül, hogy melyik az a három villalakó, akik a Fináléban részt fognak venni. 

Az első szavazási etap 2019.02.15-én műsorvezetői közlésre indul és 2019.02.17-én a Fináléban műsorvezetői közlésre zárul és mindhárom Villalakó részt vesz benne. A felhasználó/résztvevő a "SZAVAZÁS" során egy szavazattal rendelkezik. A szavazatát, véleményét a három, finálé első szavazási etapban részvevő Villalakó bármelyikére leadhatja, de elküldött szavazatát törölni és/vagy módosítani nem tudja. 

A Fináléban maradó két Villalakó személyének megállapítása a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS" funkcionalitásban leadott szavazatszámok összesítése után történik, azaz a szavazás döntően befolyásolja a Műsor menetét és az abban szereplő, a Finálé második etapjában maradó Villalakók személyét.

A három Villakakó közül, aki a legkevesebb szavazatot kapja, kiesik a versenyből. Ezután kezdődik a második szavazási etap.

 

  1. szavazási etap

 

A szavatazok nullázódnak, és a finálé második etap szavazás műsorvezetői közlésre elindul.

A felhasználó/résztvevő a "SZAVAZÁS" során egy szavazattal rendelkezik. A szavazatát, véleményét a kettő, finálé második szavazási etapban részvevő Villalakó bármelyikére leadhatja, de elküldött szavazatát törölni és/vagy módosítani nem tudja. 

 
Műsorvezetői közlésre a szavazás lezárását követően a legtöbb szavazatot kapott Villalakó megnyeri a Való Világ powered by Big Brother c. műsor főnyereményét.

 

 

 

III. NYEREMÉNYEK, AZ EREDMÉNYEK KÖZZÉTÉTELE, NYERTES

1. A nyeremények

Azon résztvevők között, akik az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban érvényes szavazatot adtak le a párbajozó Villalakó(k)ra az adott szavazási etapban, azaz az adott kiválasztástól a párbaj lezárásáig a jelen szabályzatban foglaltak szerint, nyeremények kerülnek kisorsolásra a televíziós adásban ismertettek alapján. A televíziós adásban a nézőkkel és résztvevőkkel, képpel és elhangzással ismertetjük az egyes nyereményeket. A nyeremények kizárólag a „SZAVAZÁS” funkcióban az adott „párbaj/kiszavazás” szavazási etapban szavazó felhasználók/résztvevők között kerülnek kisorsolásra. A „KVÍZ” szavazáson résztvevők között nyeremények kisorsolására nem kerül sor.

A „párbaj/kiszavazás” szavazás nyertesét a TNM és/vagy RTL emailen vagy Facebook üzenetben vagy telefonon értesíti nyereménye tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről.

A szavazás eredményének meghatározása (lezárás, sorrend, arányok) illetve a nyeremények sorsolása közjegyző jelenlétében történik, melyről jegyzőkönyv készül.

A szavazások érvényességi ideje lejártát követően beérkezett szavazatokért az RTL és a TNM semmilyen felelősséget nem vállalnak. A jelen szabályzatban foglalt feltételeknek nem megfelelő szavazatok érvénytelenek, és azok a szavazás eredményének megállapításakor nem vehetőek figyelembe.  

Azok között a résztvevők között, akik helyes formában adták le a Való Világ powered by Big Brother „párbaj/kiszavazás” szavazás során a “SZAVAZÁS” funkcióban szavazatukat, a TNM közjegyző jelenlétében a számítógépes véletlenszerű algoritmus segítségével kisorsolja a nyerteseket.

 

A nyereményekről a résztvevők a televízió adásból értesülnek.

 

Főnyeremény azok között a résztvevők között kerül kisorsolásra, akik minden egyes szavazási etapban legalább egy érvényes szavazatot adtak le a “SZAVAZÁS” funkcióban.

A nyertesnek a hiteles és teljes körű azonosítását követően az RTL vagy megbízottja juttatja el/adja át a nyeremény(eke)t. A nyeremény(ek) átadásáról televíziós felvétel készülhet, melyen a nyeremény átadása rögzítésre kerül, amely az RTL Magyarország portfólióba tartozó csatornákon korlátozás nélkül bemutatható, amelynek időpontjáról az érintettek közvetlenül állapodnak meg.

Az RTL és a TNM a nyeremények tekintetében minőségi felelősséget nem vállalnak, a nyertes ilyen igényét jogszabályi keretek között a nyeremény gyártójával, illetve a szolgáltatás nyújtójával szemben érvényesítheti.

 

2. A nyertes definiálása

Nyertesnek ismeri el a TNM azt a résztvevőt, aki érvényes szavazatot adott le a „párbaj/kiszavazás” elnevezésű szavazás során és

  • az alábbi azonosítási adattal kapcsolatban hitelesen tud nyilatkozni; információval rendelkezik:
  • RTL MOST internetes regisztrációt érvényes valós email címmel hozta létre; vagy
  • Érvényes és valós Facebook fiókkal rendelkezik; vagy
  • Érvényes Google fiókkal rendelkezik; és
  • Regisztrált az Applikáción keresztül.

A nyertes kisorsolásával egy időben pótnyertes is kisorsolásra kerül arra az esetre, ha a nyertes értesítése sikertelen vagy a nyertes nem veszi át a nyereményt a megadott határidőben. 

3. A nyertes értesítése:

A „párbaj/kiszavazás” szavazás kisorsolt nyertesét a TNM vagy az RTL képviselője telefonon, vagy emailben vagy a Facebookon értesíti nyereményük tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről. A kisorsolt nyertessel/nyertesekkel minden esetben az informatikai rendszerben található hívószámon/azonosítón keresztül (ahonnan érkezett a szavazat) történik a kapcsolatfelvétel a közjegyző jelenlétében megtörtént sorolást követően 48 órán belül.

Amennyiben a nyertes telefonon nem elérhető (nincs térerő, külföldön tartózkodik, ki van kapcsolva, nem veszi föl, stb), nem érvényes a résztvevő által az Applikációban történő regisztráció során megadott, vagy az RTL MOST vagy a GOOGLE profiljához tartozó email cím vagy a Facebook azonosítóval nem elérhető, az értesítést az RTL és/vagy TNM operátorai 3 napon keresztül, napi két alkalommal, különböző napszakban kísérlik meg. Amennyiben az előbbiek szerint sikertelen a résztvevő értesítése, úgy a nyereményre való jogosultságát elveszti és pótnyertes kisorsolására kerül sor.

4. A nyeremény(ek) átadásának feltétele:

A sikeres értesítés alkalmával beazonosított nyertes a személyes adatait az alábbiak szerint köteles megadni:

  • név; anyja neve; születési hely és idő;
  • személyi igazolvány szám és adóazonosító jel, nyilatkozat az adólevonásokhoz

 

A beazonosított nyertes személyesen vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással ellátott személy útján jogosult a nyeremény átvételére az egyeztetéseknek megfelelő formában és helyen.

5. A nyeremény-igény érvényesítésének időtartama:

A nyertes nyereményét a nyereményről szóló sikeres értesítést követő 30 napon belül veheti át, azaz amennyiben az elért és értesített nyertes ezen idő alatt sem veszi át nyereményét, úgy az alábbi szabályok érvényesek:

A nyertes nyereménye át nem vett nyereménynek minősül, a nyereményre az első pótnyertes válik jogosulttá.

IV. Adatkezelés

Résztvevő kijelenti, hogy az Európai Parlament és Tanács természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU rendelete alapján a jelen szabályzatban foglalt adatkezelés alapjaként a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a.) pontját tekinti (az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása).

A felhasználó/résztvevő az Applikációban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az RTL, valamint TNM a szavazás szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a felhasználó/résztvevő által megadott személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A résztvevő kijelenti/Facebook-profil, RTL MOST PROFIL illetve Google fiók belépéssel, illetve az Applikációba történő regisztrációval elismeri, hogy a szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és mindenre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatokat az RTL valamint TNM a szavazások lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza.

A résztvevő az Applikációban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy amennyiben részére nyeremény kerül kisorsolásra a TNM és/vagy RTL emailen vagy Facebook üzenetben vagy telefonon értesítse nyereménye tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről.

A résztvevő az Applikációban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a nyeremény(ek) átadásáról televíziós felvétel készüljön, melyen a nyeremény átadása rögzítésre kerül, amely az RTL Magyarország portfóliójába tartózó televíziós csatornákon korlátozás nélkül bemutatható.

A Facebook-profillal történt regisztráció során megadott profilkép felhasználására adott engedéllyel résztvevő tudomásul vette, hogy képmásának az Applikációhoz kapcsolódóan történő felhasználásához hozzájárul és a felhasználásáért ellenszolgáltatásra nem jogosult. Résztvevő továbbá tudomásul veszi azt is, hogy sem az RTL, sem pedig a TNM nem köteles a képmása megjelenítésére.

A Résztvevő az RTL-től, valamint TNM-tól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését, törlését. Abban az esetben, ha a Résztvevő adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból az RTL, valamint TNM alábbi címén vagy elérhetőségén: Bp. XXII. Nagytétényi u. 29. sz. email: Help@rtlmost.hu vagy adatvedelem@rtl.hu

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

Az RTL a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A TNM a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

TNM adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

https://www.telekomnewmedia.hu/doc/adatvedelmi_tajekoztato.pdf

RTL adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

https://www.rtl.hu/kviz-adatvedelem

V. A SZOLGÁLTATÁS technikai kivitelezése

A szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut.

A szolgáltatás a Telekom New Média Zrt (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) és az M-RTL Zrt. (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) által üzemeltetett egyedi fejlesztésű műszaki, informatikai rendszereken keresztül érhető el.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó szavazás előírásoknak megfelelő lebonyolítását a TNM a mindenkori hatályos törvények és egyéb jogszabályok betartásával szavatolja.

A hivatalos Szabályzat hozzáférhető a műsor honlapján, a https://rtl.hu/rtl2/valovilag/ oldalon, illetve a TXT 641. oldalán. Az RTL és a TNM fenntartja a Szabályzat egyoldalú módosításának jogát, amely a fenti szerinti helyeken kerül közzétételre.

VI. Ügyfélszolgálat, információk, elérhetőségek

A szolgáltatással kapcsolatban a TNM a +36 (1) 372 49 50 -es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni az, a beérkező hívásokat a TNM rögzíti. A TNM a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkező észrevételekről, kérdésekről a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. TNM ügyfélszolgálata a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.

Kelt: Budapest, 2018. november 08.

Legnézettebb videók