Műsorújság
RTL Most
Völgyesi Gabi
Völgyesi Gabi
A Szelfi szereplői bevisznek egy-egy kamerát az életükbe, és leplezetlen őszinteséggel mutatják meg napjai legérzékenyebb részeit is. Mert ki más beszélhetne hitelesebben a saját életükről, mint ők maguk? Itt a lehetőségünk jobban megismerni Völgyesi Gabit! Ki is ő valójában? Mi teszi boldoggá? Mi hiányzik az életéből? És miért vágott bele a Szelfibe?
 


Ez történt Völgyesi Gabival:
 

1. rész
 

Kakilni kell!” 


Völgyesi Gabiék reggele az alapértelmezett mobilébresztő helyett ezzel a mondattal indult, aminél sajnos nem lehet rányomni a szundi gombra. Közösen ülnek a reggelihez, Mátét, a nagyobbik gyereket megihlette a tányéron lévő étel, és közben elhatározza, hogy belevág a paprikacsempész- bizniszbe az egyik játékkamionjával. Apa azonban sikeresen lefüleli az akciót. A reggeli start hisztivel és Lego-kockákkal van kikövezve. A nehézségek ellenére sikerül elindulni. Gabi és férje, Ádám jobb híján a dugóban araszolva igyekeznek összelogisztikázni a szülői teendőket a zenész életstílussal. Fontos lenne, hogy Apa végre le tudjon ülni zenét írni, hogy belátható időn belül megjelenhessen a Unique legújabb korongja. Azonban a számításokba becsúszik egy nyűgösködéssel szabotált altatás, ezért Anya és Apa ismét lemerült elemekkel zuhan az ágyba. Vajon Anyarobot és Aparobot képes lesz visszaváltozni Gabivá és Ádámmá?
 

2. rész
 

Két-három óra nagyon hosszú idő

 
Legalábbis, ha nem töltheted azzal, amivel szeretnéd. Ha krumplit pucolsz az ebédhez, miközben az udvart bámulod az ablakon át. Ha hallgatod a rádiót, pedig azt szeretnéd, ha végre megint téged hallhatnának benne az emberek.


 
Völgyesi Gabi jól láthatóan csalódott. Legszívesebben énekelne, dolgozna, haladna előre. De nem lehet, mert már fél tizenegy, és az nem lehet, hogy megint valami rendelt kaja legyen az ebéd. A kicsi ilyenkor alszik, ez a délelőtti szieszta ideje nála. Úgy volt, hogy most végre felveszik a dalt, de úgy tűnik, Ádámmal elbeszéltek egymás mellett: még nem elég jó az alap.
 

„Tudom, nem iparosmunka, nem favágás ez a kreatív dalírás, de én meg ilyen anyagból vagyok összegyúrva, amilyenből, és így viselem, ahogy. Szarul viselem.”

 
Nem tudja, mikor kezdődött férjénél ez az alkotói válság, vagy talán nem is válság ez, csak a tökéletességre törekvésnek egy olyan fajtája, ami megöli a spontaneitást. Az izgalmat. Mindent, amire elég lenne két-három óra.
 

3. rész


A legjobb tanács gyakran kérés nélkül, és onnan érkezik, ahonnan nem várnánk. Mondjuk egy bölcs, öreg perui indiántól. Völgyesi Gabi esetében legalábbis úgy tűnik, pont ezt történt.

No, nem teljesen váratlanul, az illető ugyanis nem ismeretlenül árasztotta el tanácsaival az énekesnőt: Vladimir régóta a család jóbarátja. Gabi jól láthatóan nagyon örül a találkozásnak a ritkán látott ismerőssel, de amit hall, az korántsem tölti el akkora örömmel. Vladimir szerint Gabinak lépnie kell, és nem várhatja tétlenül, hogy a férje egyszer csak kilábal az évek óta tartó alkotói válságból. Mert a popszakmában éveket elvesztegetni egyenlő lehet azzal, hogy az illető teljesen érdektelenné válik, és mindenki elfelejti. Ahogy Vladimir fogalmaz:Szerinte Gabinak új utakat kell keresni, ha kell, akár egy másik zeneszerző bevonásával a férje helyett. Kemény szavak ezek, de van bennük igazság, és ezt Gabi is pontosan tudja, vagy legalábbis érzi. Otthon azért még ráveszi Ádámot, hogy dolgozzon tovább a közös dalukon, mert ha tovább várnak, lehet, hogy elúszik az utolsó esélyük.

4. rész
 

"Azt mondta, hogy szexi vagyok - Nem lehet, hogy összekevert valakivel?"

 

Völgyesi Gabi fiának, Martinnak a reggeli szupercukiskodás közben még arra is volt ideje, hogy kishíján szétalázza Fördős Zét gasztro-vlogolásban, úgyhogy simán jelentkezhetne is a Konyhafőnök Juniorba.

 


A tejberizst végül Anya készíti el, picit el is rontja, de Martin figyelmét sikerül elterelni egy jól pozicionált marcipánnal. 
Gabi elmegy futni, hogy kiengedje a gőzt, estére viszont megvalósul az a kívánsága, miszerint több történést szeretne az életébe. Martin és Eliotra ma este a nagypapa és a nagybácsi vigyáznak, úgyhogy végre iomozdulhatnak a férjével. 
Buli közben ráhajtanak Gabira, mikor azonban elmeséli Ádámnak, a férfi újabb bókok helyett odadobja a kabátját, úgyhogy a buli egy közepesen kínos hazaautózással ér véget.
 

5. rész
 

„Csak jó érzés volt megfogni azt a nyomorult kezedet!”


Ezt a mondatot inkább nem nyomtatnánk rá egy Valentin-napi képeslapra. Völgyesi Gabi és férje olyan régóta vannak együtt, hogy annyi idő alatt egy ember majdnem eljuthat a születéstől egészen a szavazati jogig. 
Gabi úgy érzi, közös életükbe már a harmadik iksz végén végzetesen beütött a mid life crisis. Ádámmal elvannak egymás mellet, mint a befőtt, befőttnek lenni viszont egyáltalán nem menő a nyugdíj előtt. 
A köztük lévő intimitás mostanában kimerül abban, hogy néha meggyurmázzák egymás kezét ebéd közben:

Az összeborulás nem egyszerű, ha az ember férje nem egy lelkizős típus. Gabi verbális miniostromokkal igyekszik megtörni Ádám közönyét, de próbálkozásai még akkor is lepattannak, mikor kijátssza a hiszti-kártyát. Ahogy a legutóbb Gréta, most Gabi is pityergéssel búcsúztatja az adást. 
 

6. rész


Gabi angolozik, azonban a kisebbik fiú is lelkesen be akar szállni, és elszabotálja a nyelvtanulást. Kiakadt a cukiságmérő, viszont ezért sajnos nem adnak pluszpontot Gabi angol vizsgáján, úgyhogy lépni kell. Anya ma nem fog descriptiont írni, helyette Eliot fog garázdálkodni az íróasztalon:
 


Gabi ebéd közben igyekszik megalkudni Apával, hogy ezúttal ő vállalja be Eliot szórakoztatását, amíg ő a nyelvvizsgára gyúr, Apa azonban szintén dolgozik. Szerencsére most jobban megy neki a zeneírás, mint Erdész Tamásnak, és nem lelkesedik be az ötlettől. Szerinte az angolt amúgy is túlzás volt bevállalni. 
Anya végül megtalálja a tökéletes megoldást a problémára: Eliotot egy csellel szundi üzemmódba rakja, amit a szülők közös zugcsokizással ünnepelnek meg. Any is tud angolozni, Apa is tud zenét írni.
Íme a vegytiszta felnőttöröm képei:

Gabi és Ádám lazításképp elszöknek kettesben vacsorázni. Gabi egészen felszabadult, hogy ezúttal gyermektelenül jöttek, így csak saját magának kell felvagdosnia az ételt, és nem kell senki másra figyelnie. A szülői becsípődések azonban közben is előjönnek, hiszen Gabi véletlen „Anyának” nevezi saját magát. Nope, Anya most nem Anya, hanem szigorúan Gabi!
Gabi szerint pedig ideje, hogy az elmúlt három év intenzív gyermekezése után elkezdjenek azon gondolkodni, mi az, ami nekik is jó.
 

7. rész
 

„Szemétség, hogy az ember nem marad fiatal”


Gabiék Surányba készülnek a gyerekekkel együtt. Gabi anyósa miatt is feszült, aki segítség címszó alatt megpróbálja átvenni az irányítást is, amit a menye rosszul visel. A terv szerint sikerül az útba egy kellemes dunaparti sétát is beiktatni. Azonban szülő tervez, gyerek végez, és a pakolás és a készülődés annyi időt vesz el, hogy az egy órás folyóparti andalgás helyett csak nettó tíz perc boldogság jut a családnak a Duna mellett.

A romantikus sétát Eliot fülrepesztő sírása zárja a kocsiban, ami picit azért elveszi Anya kedvét. 

 


Azonban a Unique-nak este fellépése van, a show-nak mennie kell tovább. A zenekar tagjai a koncert előtt azon lamentálnak az öltözőben, hogy már túl vének az éjszakai műszakhoz, ami annyira azért nem passzol bele a rákenróll életstílusba. A harmadik iksz fölött talán még korán van az efféle nyugdíjaskodó kapuzárási pánikhoz. 

8. rész
 

„A szülői életformához az is hozzátartozik, hogy a gyerekek is velünk esznek”

 

Ez persze nem mindig zökkenőmentes. Gabiék családi ebédje sem alakul a legidillibben, Apa hiába veti be sikeresen a repülő-manővert Eliot megetetésénél.
Attila, az egyik vendég berzenkedik, amiért a kicsi gügyögését kell hallgatnia evés közben, szerinte egy rendes háznál a gyerekek és a felnőttek külön-külön esznek, hogy senki se kapjon idegbajt. Gabinak egész más véleménye a kérdésről, szerinte a nevelés fontos része, hogy szülő és gyerek a lehető legtöbbször egyszerre üljön le az asztalhoz. A tapintatlan pedagógiai továbbképzést Gabi nem veszi túl jó néven.
Eliot a vacsorát is zajosan viseli, pedig ma van a születésnapja:

 


Váratlanul abbahagyja a nyűgösködést, és a szülők fellélegeznek, de a síráskoncert folytatódik tovább. Végül Anya kíván a szülinapos helyett: egy kis csöndet kér ajándékba.
 

9. rész
 

„Az nem jó nekem, hogy károgsz nekem, édes”

 

Gabiék bébiszittere lemondja az esti gyerekvigyázást, ami kioffolja az Ádámmal közös esti programot. Gabi nagyon csalódott, amiért kétszemélyes randi helyett ismét szülőüzemmódban kell eltöltenie az egész napot. Ráadásul Ádám mintha nem lenne hajlandó megérteni, hogy felesége mennyire rákészült már az estére. Lelombozott arca az ultimate reakciógif az élet nehéz pillanataihoz:Jobb híján négyen indulnak el sétálni Martinnal és Eliottal, az egyik kávézóban aztán csatlakozik hozzájuk Aliz és Attila, hogy valamennyire tehermentesítsék a kudarcba fulladt romantikus programot, és magukkal viszik az egyik gyerkőcöt.
Anya+Apa+ Eliot: akár egy tökéletes képlet is lehetne, csakhogy nem egy kétszemélyes romantikus randin. Gabiék kénytelenek a babakocsit tolva tovább andalogni. A hangulat azonban minden, csak nem elsőrandis. Gabi befeszül, és zavarja az egész helyzet, ilyen előzmények után már a kivilágított Bazilika látványa sem hozza meg a várva várt katarzist: 

 


Nem is a füstbe ment este a legnagyobb baj Gabi szemében, hanem a tény, hogy a férje nem hajlandó osztozni a vágyaiban, és nem érti meg, hogy Anya néha újra csak simán Gabi szeretne lenni.
 

10. rész
 

„Amire vágytam, azt maradéktalanul megkaptam”

 

Katáékhoz hasonlóan Gabiéknak is van okuk az ünneplésre, nekik ráadásul nem is egy: családi gruppenszületésnapot tartanak, mivel szinte mindenki a közelmúltban lett eggyel idősebb.  Emiatt az előszoba is úgy néz ki, mint egy cipőbolt.
Gabi számára ez az igazi karácsony, mert mindenki együtt van.

 


De legjobban annak örülne, ha Ádám kivételesen meglepné valami személyessel, ahogyan régen. Reméljük, minden kívánsága így teljesül, ugyanis férjétől egy masszázskupont kap. Az eredmény ebben az esetben is örülés. 11. rész
 

„Csak akkor lehetsz jogász, ha nem leszel énekesnő”


Gabi nem késlekedik beváltani az Ádámtól kapott masszázsutalványt. A gyerekeket kivételesen férjére hagyja, és elmegy wellnesezni.

 


Ádám is jól állta a sarat Martinnal és Eliottal, Gabinak nagy löketet adott az angolozás: a tanárai szerint nem olyan utópisztikus elképzelés, hogy akár egy nemzetközi ügyvédi irodánál dolgozzon.
Ádám elég szkeptikus, na nem Gabi képességei miatt, hanem egészen másért. Szerinte a gyerekek, a nyolc óra fix és a zenélés egyszerűen fizikailag nem fér bele napi 24 órába.
Gabi úgy érzi, ultimátumot adott neki az élet: vagy Unique vagy a jogi ambíciók, a kettő nem működhet egymás mellett. Ádám hitetlensége feldúlja, de rövidesen döntenie kell, mert csak az egyiket tudja teljes gőzzel csinálni.
 

12. rész
 

„Anya akkor alszik vissza, mikor jön a  bébisintér”

 

Gabiéknál a nap startolhatna finom kakaós csigával is, de Martin úgy dönt, ma inkább egy kis hisztivel kezdi a reggelt. A sírásba Eliot is beszáll vokálozni, ami teljesen leszívja a szülők életenergiáit.

 


A házaspár tudja, hogy változtatniuk kell, az egyetlen megoldásnak pedig a „bébisintér”, azaz a bébiszitter tűnik, hogy még valami szabadidejük is maradjon.
Apa fáradt és hisztis, Anya szívesen segítene neki, de Ádám nem küld elég egyértelmű jeleket. Ádám szerint pedig Gabi az, aki nem olvas eléggé a sorok között.
Patthelyzet. Gabi tanácstalan. 
 

13. rész
 

„A mostani életem kicsit kesze-kusza, kicsit se füle, se farka”

 

Gabiék uszodába mennek a gyerekekkel, azonban az indulás előtti készülődés náluk sem megy gördülékenyen, fél óra csúszásban vannak a tervhez képest, amely szerint Aliz és Attila vigyáz a kicsikre, amíg anyáék kicsit kifújják magukat.
A gyerkőcök azonban felülírják a programot: Apával Anya helyett most Martin lubickol.Attila szerint a gyerekvigyázás és a strandolás a lehető legrosszabbul lett összelogisztikázva, hiszen a  felnőttek nem tudtak egy jót úszni. A pedagógiai vitát a szülők elengedik a  fülük mellett, hiszen már megszokták a 0-24 órás felügyeletet. Ennek ellenére azért ők is vágynának egy rendezettebb, jobban szervezettebb rutinra, ahol nem csak a gyerekek irányítanak.
Gabi abban reménykedik, hogy ha végre megszerzi a jogi diplomáját, akkor rendeződik a közös életük. Attila és Ádám egyet ért abban, hogy a munkavállalás reménytelen vállalkozás, Aliz viszont bátorítja Gabit, hogy a jogászszakmával is megpróbálkozzon.Vajon segít neki majd Ádám, hogy második szakmájában is kipróbálhassa magát?
 

14. rész

 

„Én nem tudok ugyanaz lenni, ami három éve voltam!”

 

Gabiék továbbra is keresik a megoldást arra, hogy legalább valamennyit visszakapjanak a régen látott szabadidejükből.  Elérkezett az ideje, hogy Eliotis kipróbálja a családi napközit.

 


Gabi le s szervezi az első próbakör időpontját. Ádám azonban nem örül az ötletnek, szerinte a kisebbik gyerek még nem áll készen egy ilyen változásra, Martin annakidején amúgy is később kezdte a napközit. Gabi szerint azonban nem muszáj mindet ugyanúgy csinálni, ahogy három évvel ezelőtt.
 

15. rész

 

„Nagyon szeretem az anyámat!”

 

Gabi életének első zöldbabfőzeléke picit ropogósabbra sikerül a kelleténél, de szerencsére Ádám így is belapátolja. 

A gasztronómiai diskurzust azonban félbeszakítja az átható bömbölés.
Eliot ma valamiért nem kegyelmez a szüleinek, folyamatosan sír. Mikor Gabi elindul az anyukájához, az is kiderül, mitől nyűgös. Éppen az autópálya közepén éri utol a hányás, amit Ádám telefonon asszisztál végig. 
A rázós nap és a gyerkőcaltatás végén Anyának végre van alkalma kicsit beszélgetni a saját anyukájával is. Gabi egyre inkább érzelmi metamorfózison megy keresztül, és egyre kevésbé emlékszik azokra a pillanatokra, mikor bosszankodnia kellett Martin és Eliot miatt. A rossz pillanatok helyét teljesen átvették a szép emlékek.  Az anyukája szerint ez természetes.
Mivel most a nagymama van ügyeletben, Gabi végre picit kifújhatja magát. Hiába, ilyen odaadóan csak egy anya tud segíteni, Gabi nagyon szereti is ezért.
 


16. rész


Járatni Eliotot a csanába, vagy nem járatni a csanába? That is the question


Gabiék úgy döntenek, hogy a kisebbik fiút is elviszik egy próbanapra a családi napközibe abban a reményben, hogy Anya újból magára találhat. A másik anyuka szerint ez már teljesen esélytelen, bele kell nyugodnia. Eliot hol jobban, hol rosszabbul viseli a kiképzést:

 Gabi végül arra a következtetésre jut, hogy Eliot még túl pici a bölcsihez, a terv tehát befuccsolt.
Ádám arra biztatja, hogy döntsön.

 

„De tudd, milyen keservesen bőgött, mikor nem látott meg, és körülnézett, lekonyult a szája és bőgött a kis tejfeles fejével?”

A férje szerint ez a sírás direkt az ő lefegyverzésükre lett kifejlesztve. Gabi tanácstalan. 
A nagymama szerint már csak egy kicsit kell kitartania, utána mehet Eliot is a bölcsibe, elvégre ezt minden gyerek túléli valahogy.
Ez a dolgok rendje.
 

17. rész

 

„Ez intő jel számomra, hogy higgadjak le”


Gabi rendíthetetlenül dacol az akadályokkal, és igyekszik követni az örkényi életvezetési tanácsot, végre leül angolozni, addig az anyukája tartja a frontot gyerekügyben. Hiába jött el a régóta áhított nyugalom, úgy tűnik, gyereksírás nélkül már ha akar sem tud tanulni, közben még a fürdőszobai mérleg is eltörik, reméljük, ez nem hoz balszerencsét, mint a tükör.Az eszköz állapota = Gabi idegei, picit meg is siratja a mérleget, mert közben ráeszmél, mennyire feszült mostanában. 
Talán nem is a napközi a megoldás, hanem egy life coach, aki remélhetőleg segít majd menedzselni Gabiék életét.
 

18. rész
 

Eltelő percek várjatok…


Gabit heideggeri problémák gyötrik, el is indulnak hamar a life coach-hoz: az az átkozott idő ne volna olyan kevés, a teendő pedig annyira sok. Az életmester rögtön nagy lapokkal nyit: „ne magatokat, hanem az elgondolásokat változtassátok meg." 

A nagy hármas, a gyerek, jogi pálya és a zenei karrier sok, le kell redukálni hamarost. Elsőre úgy fest, hogy az életpálya-felelős hölgy a Minden héten háború című filmből átvett vehemenciával adja meg az időtlenség orvosságát. Gabi elutasítja élből a keleti filozófiákat, újra visszatér az időtlenség problémaköréhez: „öregszem”, "valahogy időt kell nyernem". Kitekintve szimpatizál a trénerrel, önmagát véli benne felfedezni. Még ülnek a filteres tea mögött kicsit, mint a jó gyerekek, miközben kis párkapcsolati cicaharcot folytatnak, de ez is kell a fejlődéshez.Meg egy napló, amiben jegyzet juthat az elsuhanó időnek.

Gabi a kocsiban már nem érzi a teljes egyensúlyt az edzővel, kicsit tudománytalannak véli az egészet, de aztán rájön, hogy tök szupi együtt belekezdeni, - mármint a párjával – a változásba.
 

19. rész
 

Óvoda, csak az óvoda segíthet… 


Unique Gabi vakondként pislog a reggelbe, konstatálja, hogy a kis Eliot megkeserítette az éjszakájukat. A kis tökös reggel már élvezettel csemegézik az áfonyás tálban, feltehetőleg az orrszívó porszívó az esti kellemetlen emlékeket is kiszippantotta. A reggeli a műanyag teherautók és az éjszakai nem alvás fonalán halad tovább. Kis life coaching-gal támogatott veszekedés kerekedik: szarul aludtunk, fáradtak vagyunk, akkor ez van, el kell fogadni, túl kell lépni rajta, mondja Gabi, bár bevallja, hogy ő messze többet aludt párjánál.A paradicsomból vágott katonák feloldják a feszkót az idősebb és az aprócska családtagoknál is, béke honol az asztalnál. Egészségügyi séta indul. Kábelekkel szegett azúr ég, gyereküvöltés és egy Ganxsta Zolee lemezt idéző szösszenet. A kisember óvodáztatásának pere folyik tovább, nehezítve a rosszul kezelt út bukkanóival. Az ovis reggeli bizony nem banánnal és frissen facsart narilével van kikövezve, az otthoni meg igen, igaz így 11-ig tart.

Gabi pszichologizál, freudi analógiával érvel: a gyerekekkel együtt, a mostani életben kell megtalálni a boldogságot - ugye korábban kifejtette, hogy a lélekvándorlás szerinte nem pálya. Férje szerint így nincs boldogság, önzőnek kell lenni, a gyerekeket ki kell vonni valahogy. Mondjuk óvoda? - teszi fel a kérdést. A festegetés, fakockázás eszi az időt, szép-szép, de nem teremt valódi örömöt. Le kell menni kutyába, kell egy órarend, mint kisdiákként. Lazító kávé és órarend-építés a tableten. Kell az az óvoda, nincs mese, hogy eljöjjön a boldogság. Az időtlenség még mindig sarkalatos pont, de lassan készül az orvosság.
 

20. rész
 

Rendszer a lelke mindennek… 


Gabiéknál is ólomlábakon indul a nap - a kölykök szirénéneke adja a lökést a felkeléshez. Öltözködés, miegymás, amire a szemhéjak fényátszűrő képességének vizsgálata után képes az ember. Majd napi rutin némi klisés hawaii aláfestő zenével, cumisüvegben szervírozott csemegékkel. Később frissen facsart narancslé, banán, és a modernkori Futrinka utca, azaz a Bogyó és Babóca okostelóról.

Laza párbeszéd kerekedik a koránkelés adta lehetőségekről, és arról a bivalyerős tanulságról, hogy aki korán fekszik, korán tud kelni, mint a kenyér. Folytatódnak a reggeli rutin fogaskerekei közé szoruló mini tragédiák. A gyermek ugyanis nem hisz a koncentrációban, így a cipő nehezen kerül fel. Apa, hogy orvosolja a pillanatnyi zavart az erőben, felkapja elsőszülött fiát és az AC/DC Thunderstruck című számát énekelgetve léggitározik vele.

 


A társas élethez vezető út kavicsokkal van kikövezve, amiket Marci beható tanulmány alá vesz, majd feltérképezi a gyermekmegőrzőben lévő kollégákat. Hála az égnek, minden oké, így Gabiék nyugodt lélekkel indulnak kocogni. Bevált az órarend.  A dolgok folynak a saját medrükben. Talán sikerül végre orvosolni az időhiány okozta fiaskót. A szabadidőből kevés még az arc újratervezésére is jut, így Gabira felkerül egy újító make up is.

 

21. rész
 

Dalszerzés és rapid randi


Gabi férje zenét szerez, ő maga pedig a kisebbik trónörököst pesztrálja, aki valószínűleg kilométer-koktélt reggelizett. Igaz ugyan, hogy egy nagyon szűk területet vett birtokba, de azt meglehetős szorgalommal járja körbe, mintha a Gyalogkakukk reinkarnációját látnánk. Közben az énekesnői attitűd kerül előtérbe gondolati síkon; nem számít, hogy milyen a dal, csak lehessen hozzá passzintani a személyiséget. Gabi vehemens jellemnek tartja magát, csak jelenlegi mentális állapotában inkább visszafogott fókabébi. A kontrollt sem szabad túlzásba vinni, ezért aggódik is rendesen, hogy az esszenciális zenei élmény nem úgy fog átjönni a dalokban, mint mikor még mentalitásan viking hercegnő volt. Estére parkolópályára állítják a csemetéket - jött egy kedves bébisintér. Az anyaoroszlán portyázás előtt persze végignyalja a kölyköket: pusziparádé és cukiskodás a köbön. 

 

-Mondd meg, hova menjen anya, meg apa?
-Mmm…boltba.
-Mit vegyünk a boltban?
-Nekem cipőt!
-Neked vegyünk cipőt a randinkon?
-Igen! 


Hát a kis mester leosztotta a kártyákat, és úgy fest, kellett is az instrukció, mivel a kötelező telefonlista leadása után hatalmas kérdőjelek égnek az esti programot illetően. A mozi és a vacsora snassz, így egy jól csengő coffeeshopba mennek lekváros süteményt és habos kávét ropogtatni. Az est korai szakaszában vannak, így pont egy helyi tinédzser-kartel asztala mellett foglalnak helyet. Gabi zaklatott lesz a „kis bohóckák” miatt, apa azonban rögtön a kihívást látja meg a galeriben. Nehéz feladat meglelni a mai gyermekek zenei ingerküszöbét, elemzi, sőt, a régi fiatal korosztályt sem fogták meg feltehetőleg a szép Uniqe-os időkben. Gabi csak a gyerekeket látja bennük. 8 évesek este miért isznak kávét, tehetnénk fel a kérdést jogosan.

 


Nem mellesleg az itthoni közönség nem vágja, hogy milyen kő pop zene, amit készítenek ők, itthon ez okoskodónak hat. Okoskodó minden szempontból: zeneileg, szövegileg és előadásmódban. A konklúzió, hogy Gabszi imád okoskodni és a zenéje is okoskodó. Közben bejön a gyerekőrangyal hívása. Nagy a baj, az egyik gyermek a másik tejét inná meg és 10 csepp lett a C-vitamin is. Gabiék nyugtatják, hogy azért ezzel ne hívja a sürgősségit, inkább fojtsa az eseményeket mesemaratonba. A randi a végére nem teljesedett ki, de az együttlét a fontos és a térerő.
 

22. rész
 

Alkotói összhang hiánya

 

Gabiék háza táján nem megy minden olajozottan. Kínlódnak a dalszöveggel, nem csoda, igazi nyelvtörő, egy Romhányi utánérzés teljesen. Nem tetszik a családnak, ez tény. A szövegíró érvel, hogy a popiparnak kell az újító, erős szöveg, az pedig, hogy nem tetszik, nem megalapozott kritika. Nem jutnak dűlőre még a szegedi haknira vezető úton sem. Gabit kikészíti a konfliktus. Ezért vissza is száll  a kocsiba meditálni.
 

23. rész
 

Anyós a randik elrontója

 

Good morning, good morning. Nyüzsög a család, mint a szorgalmas méhecskék. Gabi felsorolja az órarend nyújtotta boldogság elemeit, közben vidám életképek sorjáznak. A babák szépen megkapják a napközis fuszeklit és mindketten a megőrzőben maradnak. A páros megindul a napi teendőknek, később pedig újra a randi kerül előtérbe. Benyomnak egy csokis kockát és egy narilevet. A kocsiszínben az anyós telefonál, tippeket ad a gyereknevelésről. Gabi kiakad, mint a kakukkos óra - valahol érthető is.


Egyedül nem megy…


 


Gabi babaharsonás ébresztést kap. Megtudjuk, hogy apunak valami nózi deformációja van, ezért megműtik a sövényét.  Kis reggelizés közben jön is egy fotó a szétcincált családfőről. Úgy néz ki, mint egy akciósztár a nagy leszámolás után. Gabit ez egy picit megviseli, és persze a magány is. De nincs idő elmerülni a gondokban, jön az ebéd utáni szieszta. Azaz csak jönne. A gyerekek hisztériáznak, kell a törődés a csendespihenő alatt is. Nem értem a kiskorúakat: a kellemes altatózenétől, meg a kényelmesnek tűnő babaágy látványától is beüt nálam a kóma. Marcipán meggyőzi Gabit, hogy nehéz az egyedülálló szülők élete- egészen addig tolja a hangorkánt, míg az anyja ki nem veszi az ágyból. Több szigor, kevesebb beletörődés, amit javasolnék. De Gabi vajszívű, ezért  is lennék a Völgyesi gyerekek helyében: ágyban vacsora a Wall-E –t nézve, már csak egy lábmasszázs kellene. A nagy élvezetek közben kihűlt a fürdővíz. Gabi elfáradt, jó lesz, ha apa végre hazatér.
 

25. rész
 

A nagy meglepi

 


Homályos kertvárosi képek sorakoznak fel szépen, Gabi ott folytatja, ahol tegnap abbahagyta. Az örökmozgó gyermekek közt próbál rendet vágni. Nehéz ügy, a két szőkeség kánonban bömböl. Menekülés az okostelefon hangtalan karjaiba. Megérkezik a felmentő sereg- Gabi szülei még madárlátta pörköltet is hoznak. Így lehetőség adódik a nagy terv megbeszélésére. 18 éve vannak együtt a férjével, szeretné ez alkalomból meglepni. A kérdés, hogy a csemeték parkolhatnak-e addig nagyiéknál. Megkapja a felfelé mutató hüvelykujjakat a szülői részről, már csak ötlet kellene a meglepetéshez.  Végül is a családi kupaktanács abban marad, hogy Surányba megy Ádám és Gabi.
 

26. rész

 

Kis éji románc

 

Gabriella egészséges futkosással kezdi a reggelt. Nagyiék még jelen vannak, így lazább a napi program,van idő a fitnessre, hiszen már rotyog a spenót a tűzhelyen. Megérkezik Ádám, az orvostudomány ott tart, hogy nem is látszik a műtétből semmi. A család keblére öleli a beteg családfőt, megtömnék mindenféle jóval, kicsit be is sokkal a törődéstől. Estére romantikázás lett előirányozva, filmezés, ilyesmi. Apa összerak egy finom köleses, ásványvizes nasipakkot, de hiába, Gabi már álomföldén nézi a nagyfilmet.   


 

27. rész

 

Humor Herold 


Ádám fehérjemixet készít a kisebbik trónörökösnek, míg a nagyobbik gyermek kedves ordibálással kelti Gabit. A falatozás után kis life-coaching következik: miben vagyunk jók? A család szerint Ádám vicces. Ádám ezt elismeri, sőt úgy gondolja, ki is elégíti saját humora. Csak nehogy bohócos felnőtt film rendezésébe kezdjen az újra ritmizált élet kapujában.


 

28. rész

 

Feszültség és life coach 
Gabiék parázs vitába kezdenek, hogy a csecsemő lába egész nap kilóg a gatyóból, feltehetően ezért náthás. Sebaj, indulás van a life coach-hoz, ő majd gyógyírt ad minden lelki sebre. Buggyan a filter a forró vízben és már inkább pszichoterápiába fordul a beszélgetés.  Gabi pantomimben mondja el elsőre a benne összegyűlt feszültségeket.  Eljutnak újra a „jogászság nem klafa” tárgykörhöz. Jó pár magyarázó kör után a konklúzió, hogy kis lépésekkel kell munkát szerezni. Rugalmas hely kell, napi 3 napos munkahéttel. Gabi kicsit pityereg a kocsiban, némiképp sarokba szorítva érezte magát az időterápián. Ádi nyugtatja, hogy semmi baj, csak meg kell találni végre a konkrét elhatározást, pontosabban a döntést.


„Ami megvalósítható, arról majd döntünk, hogy akarjuk-e”
   

H, mint HugóGabiék rögzítik a turné előtt az új dalt. Akadnak gondok a „h” hanggal, aztán megegyeznek benne, hogy jó ez így. Fel is kerekedtem egy videó megosztóra, hogy kiműveljem magam a Unique setlistjéből. Azért azok a nyomott „h” hangok nem példanélküliek. Később a szám címén agyalnak, mi legyen: „Emberisten” vagy „Magadban keresd”? Ádám az utóbbiban hisz, Gabi megpróbál tehát azzal azonosulni, valami azonban nem kóser, mert a kisgyermek sírdogálással reagál a döntésre.
 

30. rész

 

Van-e szándék?Gabika terveket szövöget a nagy, meglepetés évfordulóra, családi tanácskozásra ül, hogy akkor mit és hogyan érdemes. Később fotó puzzle-t akar gyártani Ádinak, azonban az ő melós gépén van az összes fotográfia. Hiába a jó szándék, sajnos ez az út is a pokolba visz, valahogy elrontja a számítógépeket.
 

31. rész

 

Irány Surány!

 


 

Végre indulás Surányba. Gabi meglehetősen érdekes módját választja a meglepetés leleplezésének. Elsőre felszólítja Ámit, hogy pakoljon össze - bizony ez kétértelmű üzenet. De persze kiderül a turpisság, majd összeölelkezve örülnek az eddig eltelt boldog 18 évnek.  Aztán Gabi rükvercben halad a cél felé, legalábbis az út jelentős részét hátramenetben teszi meg. A 38 perces út során előtör a gyerekek hiánya, de később borozgatva, tortát majszolva bejött Gabi számítása, végre egymással foglalkoznak.
 

32. rész

 

Parti-túra 

A Völgyesi család még mindig nyaral, gyermektelenül. Ágyban hancúr, kis masszázs, majd rögtön éttermi kiruccanás. Feltehetőleg Visegrád közelében járnak- az étterem középkori beütése és a cserépedények erre utalnak. Később konkrétan a vár is szóba kerül, de Ámi nem hisz a gyalogtúrában- teljesen megértem, én sem, sőt, ha végre mozgólépcsőkre cserélnének minden járdát, szerintem eljönne a világbéke. Később a várból nem lesz semmi, de összejön egy kis vízpartos sétálgatás- úgy fest, a csordogáló H2O minden családba nyugalmat hoz.
 

33. rész

 

Sweet home
 


Gabi és Ádám kis csemegézés után úgy határoznak, az igazi felüdülést a gyerekektől kapják meg, ezért felhagynak a nyaralással és pikk-pakk hazatérnek. Otthon nagy az öröm, vidáman kacarászik az egész család, majd érkezik az AC/DC-től a klasszikus Thunderstruck, amire rettentő energiákkal hedbengel a legkisebbik gyermek.
 

34. rész

 

Egy, két, há…hangpróba 

Gabiék a Stereo Chefben kezdik turnéjukat. Szépen és okosan melegednek bele az igazi koncert hangulatba; érdekes ellenpont a korábbi Hiperkarma koncert: az energiák ugyanazok, a  lámpaláz ugyanaz, de a hangsúlyok mégis máshová helyeződnek. Gabi felrója öklére az új dal szövegét, de a stressz és a reflektorok hője leszedi, ezért elméből rögtönzi a dalszöveget- így is sikerült jól előadni. Jah’ és egy percig sem jutottak eszükbe a gyermekek. Kell az alkotás és a fellépés, így szabadul fel Gabi és a Uniqe-univezum.

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo