Műsorújság
RTL Most

Csoda a szülőszobán! – Ismerd meg a Fekete-Káró család történetét!

Nem mese, és nem ámítás: Budapest III. kerületében él egy család, ahol nagy a szerelem, minden szép és jó, a tisztelet nem ismeretlen szójárás, és ahol a második gyermek után most érkezik a harmadik és a negyedik baba, az ikerlányok.

Dóra és András évekkel ezelőtt ugyanannál a multinál dolgoztak sikeres közgazdászként. Aztán a sors közbeszólt, és egy céges partin megpillantották egymást. A másodperc törtrésze alatt kiderült, ők bizony egymásra vártak. A mindent elsöprő szerelem után jött a mindent elsöprő esküvő és a mindent elsöprő első gyermekáldás: Szonja.

Nem telt el talán két év sem, mire megérkezett Zsombor is, a szöszi édes kisfiú. Mivel Dóri és András már a kezdetek óta egyetértett abban, hogy három babát szeretne, tervezték a következő gyermekáldást – kicsit későbbre. Így a váratlanul érkezett ikerterhesség hallatára mind a két edzett szülő megijedt.

 

 

Szerencsések Andrásék, ugyanis Dóra megtehette Szonja érkezése után, hogy csak az anyasággal foglalkozzon, és a sikeres könyvelői karrierjét a lecserélhesse imádott családjára. Ebben a tökéletes összhangban éldegéltek addig, míg ki nem derült, Dóra pocakjában két kislány lakik: Liza és Lotti. Az ultrahang elárulta, a lányok egymással szembe néznek, érzik, élvezik egymás közelségét.

Aztán egyik este jött a hír, hogy Dóriék a Szent Imre kórházban vannak. A bátor anyuka egész terhessége alatt azon volt, hogy természetes úton szülhessen, mindenféle művi beavatkozás nélkül, ami egy ikerterhességénél, lássuk be, elég ritka. Dóri az első pár órában mosolyogva fogadta a szép ütemben érkező fájásokat, miközben a bába vagy masszírozta a vajúdó anyuka derekát, vagy kedves szavakkal bíztatta őt. Aztán ahogy teltek az órák, úgy nőtt egyre jobban a fájás erőssége és Dóri végül térdelve találta meg azt a pózt, mely a sok rossz közül talán a legelviselhetőbb volt a számára. Kiderült, ebben a pózban fog érkezni az első kislány, aki a Liza nevet kapta, ő volt a pocakban az „A” baba. Az orvos és a szülésznő a földön térdelve, az alacsony franciaágyra hajoló édesanyához alkalmazkodva fogadta a csendesen megszülető kislányt.

Még összekötötte őket a köldökzsinór, amikor Dórinak fel kellett feküdnie az ágyra, hogy Lizát a mellére lehessen tenni – így vártuk mindannyian Lotti érkezését. 4 perc telt el csak az első születés óta, amikor már jött is a nyomás, amellyel megérkezett Lotti is, a „B” baba.

Az egyik kislány 2620 grammal, 49 centivel, a másik pedig 2790 grammal és 50 centivel érkezett. A „Jön a baba Hadas Krisztával” sorozat első olyan ikerszülése volt ez, mely nem császárral történt. Ritkán látni ilyen nyugodt, csendes és megható szülést, mint Dórié.

A nagy esemény után öt héttel később látogattuk meg Dóriékat. Kiderült, az ikerlányok olyan jó babák, hogy az evésen és alváson kívül szinte mást nem is csinálnak. Az anyuka azért beavatott minket egy-két titokba: egyszerre szoptatja a lányokat, különben az egész napja az etetésről szólna, illetve ha pelenkacsere van, és András otthon van, versenyeznek abban, ki teszi gyorsabban tisztába a keze alatt lévő babát. Egyszóval az összhang tovább erősödött a házaspár között.

Ahogy a „Jön a baba” előző részeiben is láthatták a nézők, hogy ahány édesanya, annyi terhesség, és természetesen annyi szülés. Egy valami azonban közös: ők mindannyian a világ legcsodálatosabb dolgát élhették át. Édesanyák, és édesapák lettek, aminél nem is létezik szebb dolog!

Ha lemaradtál Dóriék történetéről, itt vissza tudod nézni! Kattints a linkre!

Legnézettebb videók