Műsorújság
RTL Most

„Nem magán múlott, megtett mindent!” – Kriszta és Gábor története, Zétény születése

A fiatal pár örömmel és boldogan várta a nagy pillanatot, kisbabájuk érkezését. Úgy érezték, mindenre fel vannak készülve, és nem történhet semmi baj kisfiuk születésekor. Azonban az élet minden forgatókönyvet szeret átírni, ez történt most is.

Mint ahogy a mesékben meg van írva, úgy ismerkedett meg egymással Kriszta és Gábor. Szinte első látásra szerelem volt az övék, és pár hónap „ismerkedés” után úgy döntöttek, összeköltöznek és belevágnak a nagy betűs közös életbe. Aztán egy év után egy óriási fordulóponthoz érkezett a kapcsolatuk: családot alapítanak. Kriszta és Gábor talán nem is sejtették, milyen szerencsések, szinte azonnal megfogant a kis Zétény.

Kriszta a terhességének első pár hónapjában nagyon nem érezte jól magát. Nem tudott enni, inni és annyira legyengült, hogy az ágyból sem tudott kikelni, elhagyta az ereje. Egy kis idő múlva aztán fordult a kocka, és nem volt megállás, a kismama elkezdte élvezni az ételek izét, és visszatért belé az élet. Kezdett minden a helyére rázódni.

 

 

Ahogy gömbölyödött Kriszta pocakja, úgy nőtt a fiatal szülőkben az elhatározás, hogy mindenképp azt szeretnék, ha természetes úton jönne világra a fiuk. Egy cseppnyi félelem sem volt bennük, egyszerűen úgy gondolták, minden rendben lesz, és könnyű szülés elé néznek.

Egyik délután videoüzenet érkezett Krisztától, melyben az állt, 6-8 perces fájásai vannak, és szüleivel épp a kazincbarcikai kórházba tartanak. A hír hallatán mi is autóba pattantunk, és mire odaértünk, a kismamát már vizsgálták, és akkor még minden rendben volt. Viszont ahogy teltek az órák, úgy vált egyre aggasztóbbá a helyzet. A fiatal anyukának óriási fájdalmai voltak már, mondhatni aktív vajúdásban volt, ellenben a méhszáj szinte semmit sem tágult.

Sajnos bármennyire is azt szerette volna Kriszta és Gábor, hogy zökkenőmentes, természetes szülés legyen az övék, ez most nem valósulhatott meg. A mama és a baba élete volt a tét. Az egy dolog, hogy Kriszta is elfáradt, hiszen addigra már majd’ 1 napja vajúdott kisebb-nagyobb fájdalmakkal, de Zétény állapota is kizökkent a stabil helyzetből, amiről a szívhangjának lassulása árulkodott. Pár száz évvel ezelőtt az ilyen szülések általában halállal végződtek. A baba és az anyuka épsége miatt tehát nem lehetett tovább várni, és betolták a műtőbe Krisztát.

A csoda megtörtént, és Zétényt egészségesen emelték ki anyukája pocakjából. Kiderült, hogy az amúgy sem hosszú köldökzsinór 3x volt a nyakára tekeredve és folyton visszarántotta, amikor Zétény nyomakodott volna lefelé.

Sajnos a műtét előtti órák, és maga a császármetszés mind a két szülőt megviselte. Krisztát rémálmok gyötrik, Gábor pedig úgy érzi, többet nem tudja végignézni azt a szenvedést, amin felesége ment keresztül. Még nem tudják, de Zétény jelenléte, szeretete megszépíti majd az emlékeket, és csak arra fognak később gondolni, hogy az volt életük egyik legcsodálatosabb napja, mikor kisfiuk megszületett.

Ha lemaradtál volna Kriszta és Gábor történetéről, itt vissza tudod nézni! Kattints ide!

Legnézettebb videók