Műsorújság
RTL Most

˝Nem kell félni az előítéletektől!˝- Viki, Bálint, Kristóf és Boldizsár története

Adott egy harmincas egyedülálló anyuka, és egy fiatal húszas éveiben lévő, laza srác, akik egy szórakozóhelyen pillantották meg egymást először. Akkor és ott megpecsételődött a sorsuk: most közös gyermeküket várják.

Viki most 35 éves, míg Bálint 28, vagyis a szerelmesek között hét év korkülönbség van, ami épp elég ahhoz, hogy az emberben előítéletek szülessenek. Ugye mindenkinek ismerős: „a nagy korkülönbség megöli a szerelmet, sose kezdj fiatalabb sráccal, mert éretlen és tapasztalatlan” és még sorolhatnánk. Ezek a sztereotípiák, melyeket a pár szép sorban ledöntött, és be is bizonyították az ellenkezőjüket.

 

 

Viki persze nem volt könnyű helyzetben, mikor a harmincas évei elején újra rátalált a nagy betűs szerelem. Elvált asszony volt, egy gyönyörű szép kisfiúval az oldalán: Kristóf Viki első házasságából született. Így éldegéltek ők kettecskén, mikoris egyszer bekopogtatott Bálint, akinek kedvessége, humora és őszintesége azonnal levette a lábáról a kisfiút, és természetesen Vikit is. Azóta eltelt három és fél év, és közben túl vannak egy leánykérésen és megszületett az elhatározás: legyen közös baba is!

 

 

Szerencsére Bálint szülei nemcsak Vikit fogadták nagy szeretettel, hanem a „lízingelt unokát” is, Kristófot. Így bezárult a szeretet köre, és a pár boldogan várhatta a legújabb családtagot, akiről az egyik ultrahangon kiderült, hogy bizony fiú lesz.

A kórházból értesített minket Viki és Bálint, hogy a magzatvíz bizony már elfolyt, de semmi pánik, a kismamának még egyáltalán nincsenek fájásai. Mire beértünk a kórházba, ez bizony megváltozott, Vikit már erős fájások gyötörték, a vajúdás elkezdődött. Egy örökkévalóságnak tűntek a percek és az órák miután a vajúdás utolsó szakaszába került Viki és a baba is: a tolófájások kétpercenként érkeztek. A SOTE II-es szülészetén alternatív módon lehet szülni – de ez nem azt jelenti, amit a legtöbben annak vélnek.

Volt egy pillanat, amikor kétségessé vált, hogy jól halad-e minden, mert a fájások egyre gyengébbek voltak és nőtt a köztük eltelt idő. De aztán Boldizsár feje végre áthaladt a kismama medencéjének legszűkebb részén, és pár perc után egészségesen, 3620 grammal, 58 centivel a világra jött a pár közös kisfia. Az örömkönnyek nem csak Viki szemében csillogtak, Bálint sem bírta visszatartani a sírást, és végül Boldi is rázendített.

A szülés után két héttel is meglátogattuk őket.

Most már négyen élnek Vikiék. Azt mesélik, Boldizsár nagyon jó baba, Bálint szerint egy kicsit hektikus, valamikor öt órát egyhuzamban alszik, valamikor három órán keresztül csak bömböl. Mit lehet tenni, a kisbabák már csak ilyenek. Viki, élvezi az anyaságot, pedig a szülőszobán megfogadta, hogy ő bizony többet nem vállal gyereket, csak, ha örökbe fogadhat. Kiderült, már most azon gondolkodik, mikor jöhet a következő családtag. De ez pont így van jól!

Ha lemaradtál a Jön a baba második részéről, idekattintva vissza tudod nézni!

Legnézettebb videók