Műsorújság
RTL Most

„Hátha fiú lesz!” – Az Elekes család története!

Emese a nyugalmat találta meg a nála 10 évvel idősebb Mihályban, és az elején ez nem is volt másképp. Aztán minden megváltozott, mikor szép sorban megszületett a pár négy gyermeke. Az ötödik pedig épp úton van!

Nyékládaházán vagyunk egy igen családias és meghitt közegben, nagycsaládban. Sajnos a házon - mint oly sok embernek Magyarországon - devizahitel van. Az Elekes család már több mint egy éve nem tudja fizetni a havi részleteket, így a bank már felbontotta a szerződést velük, és szinte pengeélen táncolnak. De Emesét és Mihályt nem abból a fából faragták, hogy egykönnyen feladják.

 

 

A közös történetük akkor kezdődik, mikor Emese meglátta Mihályba azt a biztonságot, nyugalmat, melyre már oly régóta vágyott. A fiatal nő ugyanis éjjel-nappal egy intézetben dolgozott, ahol autista gyerekekkel foglalkozott. Emese gyógypedagógiai szakasszisztens. A várva-várt csend és béke nem tartott sokáig, a párnak hamar megszületett az első gyermekük, Anna. Aztán jött Dóri, Emma és Maja. A négy lányból három, úgynevezett okuláris albínósággal született, ami a szemet érintő rendellenesség.

 

 

A négy kislánnyal lett teljes Elekesék élete, habár Emese bevallotta, néha időzsonglőrnek kell lenniük ahhoz, hogy utolérjék magukat, és sokszor újra kell tervezniük - de ez a legkevesebb. Aztán úgy döntöttek, hogy ha már négy leányzót adott a sors nekik, megpróbálkoznak végre egy kisfiút összehozni. Emese boldogan vállalta az ötödik terhességét is, abban a reményben, hogy most háta fiú lesz. Hát ez nem jött össze: egy újabb kislány bújt meg Emese pocakjában.

 

 

A napfelkeltét épp elcsípjük, miközben Miskolc felé suhanunk: Emese - aki már két napja kórházban volt - hívott minket. Kiderült, a baba egyszer csak megfordult az anya pocakjában, és váratlanul faros fekvésű lett, és mivel az előző babáját, Maját (sürgősségi) császárral szülte, az orvosok túl kockázatosnak vélték, hogy természetesen úton jöjjön világra a legkisebb Elekes.

A szokásos gerincérzéstelenítés után, műtét közben megtudjuk, ez a beavatkozás picit hosszabb lesz, mint általában lenni szokott, ugyanis az előző császármetszés hegeit most ki kell metszeni. Néhány perc után azonban világra jött Elekesét ötödik babája, Liza. Az orvos - amíg összevarrják Emese sebét - elárulja nekünk, hogy Liza nem is tudott volna megszületni természetes úton, ugyanis „lábtartásos” volt, vagyis a kislány lába a fara alatt volt, és így nem tudott volna bejutni a szülőcsatornába.

Emese hiába volt a világ legboldogabb édesanyukája, szíve éppen ötfelé szakadt bent a kórházban, már alig várta, hogy ismét otthon lehessen lányaival. A kislányok eközben izgatottan várták haza húgukat, bár Maját egyelőre a háznál született kiscicák jobban érdekelték.

Szerencsére az otthoni légkör és a család közelsége gyorsan megnyugtatta mind a babát, mind az anyát, akik boldogabbak már nem is lehettek, hogy végre hazaértek. És ez alól az addig a lányokat egyedül pesztráló Mihály sem volt kivétel.

Hogy Liza örökölte-e az albínó géneket, még nem lehet tudni, viszont az Elekesék számára egy új élet kezdődött, immáron öt gyermekkel, azaz öt kislánnyal. De sebaj - így kereke az ő történetük.

Legnézettebb videók