Műsorújság
RTL Most

Olasz kolbász lencsével

Nigella Lawson receptje
Forrás: facebook.com

Hozzávalók:
  • 3-4 evőkanál olívaolaj (nem extra szűz)
  • 1 hagyma (apróra vágva)
  • 1 csipetnyi só
  • 500 g lencse
  • 1 kövér gerezd fokhagyma (késsel összenyomva)
  • 8 olasz kolbász
  • 100 ml vörös bor vagy vermouth
  • 500 ml víz
  • kevés friss, lapos levelű petrezselyem
Elkészítés:
  1. A lencse megfőzéséhez keresünk egy jókora serpenyőt, melynek van fedele (tökéletesen illeszkedjen rá), majd 2.3 evőkanál olajat öntsünk bele, majd mikor ez felmelegedett hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
  2. Megsózzuk, és puhára főzzük úgy öt perc alatt. Hozzáadjuk a lencsét, keverjük jól el, és adjunk hozzá bőven a vízből. Fedjük le, forraljuk fel lassú tűzön. Figyeljük, mert ha lefő róla a folyadék könnyen odaéghet, 30 perc alatt puhára fő. Nem kell megsózni, mert a kolbász maga is elég sós lesz. Várunk, közben pedig kóstolgatjuk.
  3. Ha már lassan elkészül a lencse, egy vastag főzőlapra tesszük a serpenyőt, egy réteg olajat ráöntünk és hozzáadjuk a tört fokhagymát. Főzzük néhány percig, majd hozzáadjuk a kolbászokat. Mikor a kolbászok már mindkét oldalon megbarnultak, melyhez kevesebb, mint 5 perc szükséges, öntsük le a borral és vízzel az ételünket. Fedjük le az edényt egy fedővel és 15 percig főzzük. Egy villa segítségével törjük össze a már puha fokhagymát a szószban. Kóstoljuk meg és ha túl erős adjunk hozzá még vizet.
  4. Végül a lencsét tegyük egy lapos tányérba, aztán tegyük rá a kolbászokat, öntsük rá a boros-fokhagymás mártást és egy kis petrezselyemmel tálaljuk. 
Forrás: nigella.com

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók