Műsorújság
RTL Most

Gyors calamari fokhagymás majonézzel

Nigella Lawson receptje
Forrás: facebook.com

Hozzávalók:
A calamarihoz:
  • ​250 ml földimogyoró olaj
  • 500 g fagyasztott kalmár 
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 teáskanál Old Bay fűszerkeverék (vagy 1 teáskanál só és 1 teáskanál paprika)
A fokhagymás majonézhez:
  • fél gerezd fokhagyma
  • 100 g jóminőségű majonéz
Elkészítés:
  1. Melegítsük fel az olajat egy kisebb lábasban, és miközben felmelegedik, vágjuk fel a kiolvadt tintahalat 1 cm-es gyűrűkre. 
  2. Amikor az olaj elég meleg (amit úgy ellenőrizhetünk, hogy beledobunk egy darab kenyérfalatot és ha hevesen sistereg, akkor elégendő). Pirítsuk meg aranybarnára a tintahalakat, melyhez csupán néhány perc szükséges. 
  3. Végül reszeljük vagy törjük bele a fokhagymát a majonézbe, alaposan keverjük össze, és tálaljuk a tintahal mellé.
Forrás: nigella.com

 

Legnézettebb videók