Műsorújság
RTL Most

Vasi pecsenye dödöllével

Hozzávalók:

Pecsenyéhez:

  • 60 dkg sertéscomb
  • só, bors
  • fokhagyma
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 db nagy burgonya

Dödölléhez:

  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír

Elkészítés:

A felszeletelt hús kiklopfoljuk, sóval, borssal és péppé zúzott fokhagymával megkenjük.
A felütött tojásokhoz hozzáadjuk a reszelt burgonyát majd pici sóval és tejjel simára keverjük.
A húsokat előbb lisztbe, a burgonyás tojásba, majd a morzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

Dödölle: A megtisztított burgonyát feltesszük főzni, ha megfőtt burgonyatörővel a levében összetörjük, megsózzuk.
A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, amíg a burgonyás massza be nem veszi a lisztet.
Vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és a felhevített zsírban megpirítjuk.
Egy lábasba kevés hagymás zsírt teszünk és a sűrű masszából zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatunk.
Hagymás zsírral ismét meglocsoljuk és tovább szaggatjuk, amíg az anyag tart.

 

Nézd meg Pierre kritikáját az ételről:

 

 

Legnézettebb videók