Műsorújság
RTL Most
Vajda Pierre
Vajda Pierre
Vajda Pierre vagyok, ételkritikus. Szenvedélyem a főzés és a gasztronómia. Végigkóstoltam a világot, voltam Michelin-csillagos étteremben és út menti kifőzdében is, de most amire igazán vágyom, hogy házias ízeket kóstolhassak. Magam is főzök minden nap, így át tudom érezni az otthoni főzés  izgalmát, ismerve minden buktatóját is.

A Konyhafőnök zsűrijében is három évadon keresztül bizonyítottam , hogy a konyhában nem ismerek pardont. Igaz, ott sokkal szigorúbb szabályok szerint kellett ételeket megítélni, de nem mondom, hogy most elnéző leszek.

Arra vagyok kíváncsi, hogy ezekben a családi konyhákban milyen ételek készülnek. Most nem az éttermi szakmaiságot keresem, hanem azt a fajta családi egyéni ízt, ami csak otthon a konyhában jöhet létre. Nem ragaszkodom az étteremben látott tálaláshoz, de természetesen fontos, hogy ízléses legyen, ami elém kerül. Jó ízeket akarok, harmóniát és azt ami igazából a családi főzés lényege, hogy a szív és a lélek benne legyen.
 

Az étel legyen őszinte, legyen saját, önálló ízvilága, ami csak rá jellemző!


A legfontosabbak az ízek és az állagok, ezeknek stimmelnie kell.Kreativitást várok, egyéni ízeket, bátor recepteket és nem akarok éttermi utánzatokat! Nem úgy kell tudni főzni, mint egy étteremben, hanem sokkal jobban. Mert az, amit a családom tagjai elé teszek, annak megvan a maga intimitása, annak valójában nagyon jól sikerült ételnek kell lennie, akkor is, hogy ha nagyon egyszerű.

Tehát én nem a bonyolultságot fogom benne keresni, hanem azt, hogy legyen egyszerű, de tisztességesen elkészített étel, úgy ahogy azt otthoni körülmények között szoktuk. Engem nem az kápráztat el, hogy ha egy étel bonyolult. Ha van egy egyszerű étel, de az zseniálisan van elkészítve, akkor az lesz a győztes. A főzésnek megvannak a maga szabályai, ezeket az otthoni konyhájában is be kell tartani. 

 

Az étellel, amit beviszünk a szervezetünkbe, nem lehet viccelni. 

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo