Műsorújság
RTL Most

Sushi ropogós rákkal, omlettel, kacsamellel és avokádóval

HOZZÁVALÓK:


• 50 dkg sushi rizs
• 25 dkg garnéla
• 25 dkg lazac filé
• 2 db avokádó
• 4 db tojás
• ALGALAP?
• FELTEKERŐ VALAMI?
• wasabi
• rizsecet
• almaecet
• szójaszósz

ELKÉSZÍTÉS:

A rizst feltesszük főni.
Külön serpenyőkben megpirítjuk a lazacot és a garnélát.
Fűszerezzük, sóval, borssal megszórjuk és pirítjuk.
Tojásból rántottát csinálunk.
Avokádót felszeleteljük.
Amikor elkészült a rizs, félretesszük hűlni. Majd beletesszük a garnélát, a tojást és az avokádót. Feltekerjük és kész is.

TIPPEK/TRÜKKÖK:


A sushi rizst felhasználás előtt mindig hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Ha túl meleg a rizs, a nori-levelek felpúposofhatnak, ha túl hideg, akkor  a rizs nem ragad olyan jól.
Nedves kézzel könnyebb formázni a rizst, ezért tegyünk a kezünk ügyébe egy vízzel telt tálat.

 

Nézd meg Pierre véleményét az elkészült ételről:

 

 

Legnézettebb videók