Műsorújság
RTL Most

Spenót fasírttal hagymás törtburgonyával

HOZZÁVALÓK:


• 900 g spenót (mirelit)
• 4 evőkanál finomliszt
• 5 dl tej
• 2 evőkanál olaj
• 1 fej fokhagyma
• 2 tojás

Hagymás törtkrumpli:

• 0,5 kg burgonya
• 2 fej hagyma
• 1 ek olaj


A fasírthoz:

• 50 dkg darált sertéshús
• só ízlés szerint
• 1 teáskanál vegeta
• 1 kávéskanál pirospaprika
• bors ízlés szerint
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 db tojás
• 2 evőkanál zsemlemorzsa
• 0,5 dl olaj
• 1-2 db vízbe áztatott zsemle vagy kenyér


ELKÉSZÍTÉS:


1. Felolvasztom a fagyasztott spenótot.
2. Rántást készítek, majd apránként felöntöm tejjel úgy, hogy ne csomósodjon össze.
3. Hozzáadom a kinyomott fokhagymát, elkeverem.
4. Hozzáadom a spenóthoz, és együtt főzöm egy darabig, kb. 10 percig
5. Olajat hevítek és ráütök 2 tojást (adagonként), majd lassú tűzön lefedve addig sütöm, amíg a fehérje egy kicsit megszilárdul, de a sárgája még belül folyékony.

Krumpli:
1. Hajában megfőzöm a burgonyát, majd meghámozom és darabosra töröm krumplinyomóval.
2. Hagymát apróra vágom, olajon megpirítom.
3. A hagymát és a burgonyát összekeverem és tálalom.

 

Nézd meg Pierre véleményét az elkészült ételről:

 

 

Legnézettebb videók