Műsorújság
RTL Most

Palócgombóc

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg bármilyen hús apróra vágva, vagy darált hús
  • 1db közepes fej hagyma
  • Pirospaprika 
  • Bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2dl tejföl

Elkészítés:

Burgonyát sós vízben megfőzzük, burgonyanyomóval áttörjük. Annyi liszttel amennyit felvesz. A húsból és hagymából, fokhagymából pörköltet készítünk.
Könnyen gyúrható tésztát csinálunk, mint a szilvás gombóchoz.
Kinyújtjuk és kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk. A kész pörköltet leszűrjük. a hússal megtöltjük a tészta kockákat és gombócokat készítünk belőle.
Nagyobb fazékban vizet forralunk, picit megsózzuk, és a gombócokat kifőzzük benne.
Eközben a leszűrt pörkölt szaftot tejföllel és egy kevés liszttel besűrítjük.
A kész gombócokat tányérra téve, "nyakon"öntjük a szafttal.

Nézd meg Pierre kritikáját az ételről:

 

 

Legnézettebb videók