KERESÉS search-close

Palócgombóc

szerző:
2016.05.03. 21:10
Palócgombóc

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg bármilyen hús apróra vágva, vagy darált hús
  • 1db közepes fej hagyma
  • Pirospaprika 
  • Bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2dl tejföl

Elkészítés:

Burgonyát sós vízben megfőzzük, burgonyanyomóval áttörjük. Annyi liszttel amennyit felvesz. A húsból és hagymából, fokhagymából pörköltet készítünk.
Könnyen gyúrható tésztát csinálunk, mint a szilvás gombóchoz.
Kinyújtjuk és kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk. A kész pörköltet leszűrjük. a hússal megtöltjük a tészta kockákat és gombócokat készítünk belőle.
Nagyobb fazékban vizet forralunk, picit megsózzuk, és a gombócokat kifőzzük benne.
Eközben a leszűrt pörkölt szaftot tejföllel és egy kevés liszttel besűrítjük.
A kész gombócokat tányérra téve, "nyakon"öntjük a szafttal.

Nézd meg Pierre kritikáját az ételről:

 

 

Különkiadás

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való