Műsorújság
RTL Most

Nagymama krumplis tésztája debreceni kolbásszal

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 30dkg burgonya
  • 1 evőkanál zsír 
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 csapott evőkanál fokhagyma por
  • 1 csapott evőkanál vegeta
  • 2 pár Debreceni kolbász

Elkészítés:

  • Megpucoljuk a krumplit, felkockázzuk.
  • Közben hagymát pucolunk, felkockázzuk.
  • A zsíron a hagymát aranybarnára pirítjuk, rátesszük a krumplit , fűszerezzük, felöntjük vízzel.
  • A hagymás krumpliba só,a fokhagyma por,a  vegeta és a piros paprika megy bele.
  • Ezt  felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük a krumplit úgy, hogy villával ki tudjuk törni majd.
  • A vizet feltesszük forrni, amiben só és olaj van – a tésztának
  • A tésztát kézzel gyúrjuk össze 30 dkg liszt 1 tojás só pici víz –amíg a plafon nem izzad addig lehet gyúrni - ezt mondta a nagymama-a plafon a homlokunk.
  • A tésztát kifőzzük- leszűrjük.
  • A Debrecenit karikára vágjuk -1 evőkanál zsíron szépen megpirítjuk.
  • A megfőtt krumplit kitörjük és összekeverjük a tésztával és a Debrecenit rátesszük.
     

Nézd meg Pierre kritikáját az ételről:

 

 

Legnézettebb videók