KERESÉS search-close

Nagymama krumplis tésztája debreceni kolbásszal

szerző:
2016.05.24. 21:30
Nagymama krumplis tésztája debreceni kolbásszal

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 30dkg burgonya
  • 1 evőkanál zsír 
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 csapott evőkanál fokhagyma por
  • 1 csapott evőkanál vegeta
  • 2 pár Debreceni kolbász

Elkészítés:

  • Megpucoljuk a krumplit, felkockázzuk.
  • Közben hagymát pucolunk, felkockázzuk.
  • A zsíron a hagymát aranybarnára pirítjuk, rátesszük a krumplit , fűszerezzük, felöntjük vízzel.
  • A hagymás krumpliba só,a fokhagyma por,a  vegeta és a piros paprika megy bele.
  • Ezt  felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük a krumplit úgy, hogy villával ki tudjuk törni majd.
  • A vizet feltesszük forrni, amiben só és olaj van – a tésztának
  • A tésztát kézzel gyúrjuk össze 30 dkg liszt 1 tojás só pici víz –amíg a plafon nem izzad addig lehet gyúrni - ezt mondta a nagymama-a plafon a homlokunk.
  • A tésztát kifőzzük- leszűrjük.
  • A Debrecenit karikára vágjuk -1 evőkanál zsíron szépen megpirítjuk.
  • A megfőtt krumplit kitörjük és összekeverjük a tésztával és a Debrecenit rátesszük.
     

Nézd meg Pierre kritikáját az ételről:

 

 

Különkiadás

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való