HOZZÁVALÓK:
- só
- bors (őrölt),
- burgonya,
- tojás,
- finomliszt,
- napraforgó olaj,
- majonéz
- rizs
ELKÉSZÍTÉS:
A húst szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk
Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük.
Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa.
Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük.
Megfőzzük a rizst, és hússal együtt tálaljuk.
Nézd meg Pierre véleményét az elkészült ételről: