Műsorújság
RTL Most

Gergely szelet sajtos galuskával

HOZZÁVALÓK:


• 1 kg sertés tarja
• 3-4 vöröshagyma
• só,
• őrölt bors
• őrölt kömény
• 2-3 babérlevél
• étolaj
• 1 doboz sör
nokedlihez:
• liszt
• tojás
• trappista sajt


ELKÉSZÍTÉS:

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk. Úgy jó, ha a hússzeletek nem túl vékonyak.
A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Az étolajon hirtelen átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát: a húsokat a felforrósított olajba tesszük, egy-egy oldalukat 2-3 percig sütjük, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük.
A hússütés után visszamaradt olajban kicsit átsütjük a hagymakarikákat, de ne barnítsuk meg őket. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, felöntjük a sör felével.
Beletesszük a fűszereket, aztán a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk. Közben a maradék sört is hozzáöntjük.
Mikor a hús megpuhult, elfőzzük róla a levét, és a szeleteket kicsit megpirítjuk.
Sajtos galuska: A nokedli tésztába sajtot keverünk, kiszaggatjuk és kevés olajon megpirítjuk.

 

Nézd meg Pierre véleményét az elkészült ételről:

 

 

Hasonló videók

Legnézettebb videók