Műsorújság
RTL Most

Brassói aprópecsenye sült burgonyával, paradicsom salátával

Hozzávalók:

  • Disznó
  • pecsenye
  • só, bors
  • majoranna
  • ételízesítő
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • krumpli
  • olaj
  • paradicsom
  • ecet
  • cukor

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágva az olajon megdinszteljük, rádobjuk az ujjnyi vékony csíkokra vágott húst, és nagy lángon fehéredésig sütjük. Sózzuk, erőteljesen borsozzuk, mehet rá egy kevés majoranna is. Amíg a hús sül, a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Ha a hús kifehéredett, kevés víz aláöntésével puhára pároljuk. Amikor a víz elpárolog, mindig csak egy kevéssel pótoljuk, mert a húsnak a brassói aprópecsenye esetében sülnie kell, nem főnie.
Amint a hús megpuhult, hozzáadjuk a pépesre zúzott fokhagymát, azzal már csak egy percig keverjük a pecsenyét.
A burgonya kockákat forró olajban ropogósra sütjük.
A paradicsomokat feladaboljuk, sózzuk, borsozzuk,egy kevés cukrot,  néhány csepp ecetet és egy kevés vizet adunk hozzá.

 

Nézd meg Pierre kritikáját az ételről:

 

 

Legnézettebb videók