Műsorújság
RTL Most

Borsós tokány burgonyakrokettel

Hozzávalók:

  • sertéstarja,
  • zöldborsó,
  • vöröshagyma,
  • paradicsom,
  • paprika,
  • szalonna - kolozsvári (füstölt),
  • feketebors (őrölt),
  • só,
  • búzaliszt (BL55),
  • étolaj,
  • burgonya,
  • teljes tej,
  • búzaliszt (BL55),
  • tojás,
  • só,
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

  • Felrakjuk főni a kroketthez a krumplit.
  • A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk. Hagymát apróra vágjuk.
  • A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
  • A paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk.
  • Hozzáadjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a sót, őrölt feketeborsot, paprikát, paradicsomot.
  • Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Addig főzzük, míg a hús puha majdnem puha lesz, akkor hozzáadjuk a borsót is, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni.
  • Amíg elfő a víz, burgonya krokettet készítünk. A hozzávalókat összekeverjük, kézzel formázzuk, zsemlemorzsában megforgatjuk és olajban kisütjük
  • Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük és forralunk rajta egyet. Így egy picit sűrűbb lesz a szaftja.

Nézd meg Pierre kritikáját az ételről:

 

 

Legnézettebb videók