KERESÉS search-close

Borsós tokány burgonyakrokettel

szerző:
2016.05.23. 21:30
Borsós tokány burgonyakrokettel

Hozzávalók:

  • sertéstarja,
  • zöldborsó,
  • vöröshagyma,
  • paradicsom,
  • paprika,
  • szalonna - kolozsvári (füstölt),
  • feketebors (őrölt),
  • só,
  • búzaliszt (BL55),
  • étolaj,
  • burgonya,
  • teljes tej,
  • búzaliszt (BL55),
  • tojás,
  • só,
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

  • Felrakjuk főni a kroketthez a krumplit.
  • A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk. Hagymát apróra vágjuk.
  • A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
  • A paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk.
  • Hozzáadjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a sót, őrölt feketeborsot, paprikát, paradicsomot.
  • Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Addig főzzük, míg a hús puha majdnem puha lesz, akkor hozzáadjuk a borsót is, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni.
  • Amíg elfő a víz, burgonya krokettet készítünk. A hozzávalókat összekeverjük, kézzel formázzuk, zsemlemorzsában megforgatjuk és olajban kisütjük
  • Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük és forralunk rajta egyet. Így egy picit sűrűbb lesz a szaftja.

Nézd meg Pierre kritikáját az ételről:

 

 

Különkiadás

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való