Műsorújság
RTL Most

A bevehetetlen erőd

Kis túlzással órákon át lehetne sorolni azokat a közhelyeket, amelyeket labdarúgóktól szoktunk hallani. Ezek közül az egyik legelterjedtebb, a „bízunk saját szurkolóinkban, és szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét”. Ez ugyan jól hangzik, ám a gyakorlatban sokszor nem valósul meg, hiszen nem mindenhol rendeznek telt ház előtt mérkőzéseket.
Viszont, ha van olyan stadion, ahol az előbbi állítás, ebben a szezonban szinte kivétel nélkül igaz volt, akkor az a Borussia Dortmund otthona, a Signal Iduna Park – leánykori nevén: Westfalenstadion.
 
Az 1974-ben átadott stadiont többször felújították az évek alatt, Európa-liga-mérkőzéseken jelenleg 65829 néző szurkolhat a helyszínen. Német bajnoki találkozókon ez a szám 81359, de az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nemzetközi összecsapásokon nem engedélyezi állóhelyek értékesítését. A létesítmény Németország legnagyobb, kizárólag a labdarúgást szolgáló építménye, melyet az UEFA a legjobbak közé sorolt (öt csillagos minősítéssel).  Ebben a szezonban, sorrendben az osztrák Wolfsberger, a norvég Odd, az orosz Krasznodar, az azeri Gabala és a görög PAOK (utóbbi három együttes már a csoportkörben) látogatott Dortmundba, de 55000 nézőnél kevesebb egyik találkozón sem volt a Borussia stadionjában. Ez már csak azért is kiemelkedő szám, mert ha megnézzük az ellenfeleket (mindenféle rosszindulat nélkül) láthatjuk, hogy bizony nem topcsapatokról van szó…
 

 
A csapat viszont igyekszik meghálálni ezt a bizalmat, melyet az eredmények igazolnak: 5–0 a Wolfsberger, 7–2 az Odd, 2–1 a Krasznodar, 4–0 a Gabala és 0–1 a PAOK ellen. A selejtezőket is beleszámolva négy győzelem, egy vereség, tizennyolc rúgott és mindössze négy kapott gól ezeken a mérkőzéseken. És ez csak a nemzetközi porond.
 

 
A Borussia Dortmund ebben a szezonban minden sorozatot (Bundesliga, Német Kupa, Európa-liga) figyelembe véve tizenhat találkozón szerepelt odahaza melyek közül tizennégyet megnyert, mindössze egy alkalommal játszott döntetlent és egyetlen csapat ellen kapott ki. Ezeket a számokat elnézve nyugodtan kijelenthetjük, hogy csütörtökön este Németországban nem lesz könnyű dolga a Bajnokok Ligájából kieső FC Portónak sem…
 

 
Borussia Dortmund–FC Porto Európa-liga-mérkőzés csütörtökön, 18.45 perctől az RTLII-n. A műsorvezető Világi Péter mellett két szakértő elemzi majd a látottakat. A közvetítés után egyórás összefoglaló látható a csatornán az Európa-liga teljes játéknapjáról 23.30 perctől.
 
Képek forrása: bvb.de

    Hasonló videók

      Legnézettebb videók