Műsorújság
RTL Most

Jockey Ewing - Larry Hagman

A színész, Larry Hagman ismét életre kelti a cselszövő J.R. Ewing, azaz „Jockey” karakterét a Dallas legújabb epizódjaiban.
Larry Hagman a Texas állam béli Fort Worth városban született 1931-ben Mary Martin színésznő és az ügyvédként dolgozó Ben Hagman gyermekeként. Amikor a szülei elváltak Los Angelesbe költözött nagymamájához. Nagymamája halála után, 12 éves korában visszaköltözött az édesanyjához, aki időközben újraházasodott és sikeres Broadway sztár lett. Ennek hatására Hagman úgy döntött, kipróbálja magát a színjátszás terén, először színházi, majd televíziós szerepekben bizonyított.

A Dallas, a gazdag texasi család története minden idők legnépszerűbb és legtöbb visszhangot kiváltó sorozata volt, melyben Hagman játszotta a sorozat központi figuráját, az aljas, korrupt és kegyetlen milliomost, Jockey Ewingot. Hagmant az alakításáért 2 Emmy díjra és 4 Golden Globe díjra jelölték, nyert Bambi díjat Németországban és még számtalan egyéb díjat is bezsebelt.

A sorozat példátlan számban, összesen 13 évadon át futott 1978-tól 1991-ig.
Az a rész, amiben a nézők megtudták, hogy ki lötte le Jockeyt minden idők második legnagyobb nézőszámot elérő TV epizódja volt a média történetében. A becslések szerint több mint 350 millió rajongó tapadt a képernyőkre azon az estén.

Miután a sorozat véget ért Hagman két tévéfilm erejéig ismét belebújt Jockey szerepébe, a Dallas: Jockey visszatér, valamint a Dallas: A Ewingok háborúja című filmben, utóbbinak egyben az egyik producere is volt.

1995. augusztus 23-án Hagman májátültetésen esett át. A műtét 16 órán át tartott, de végül szerencsére meg tudták menteni az életét. Hagman ezt követően újult erővel vágott bele a munkába. Olyan sztárokkal játszott közös filmben, mint John Travolta, Emma Thompson, Billy Bob Thorton, Antony Hopkins vagy Ed Harris.

Legnézettebb videók