Műsorújság
RTL Most

Szalai Nóra és Geszti Péter sikertörténete

Az interjúk középpontjában nem a pénz áll, hanem a siker öröme, a kudarcok elviselése, a kitartás, állhatatosság, kreativitás, és annak a története, hogy ők hogyan tudtak kiugrani, hogyan tervezték meg, építették fel az életüket.
Szalai Nóra >>>

Első látásra nem hinné az ember, de 36 éves, két gyerekes családanya, a 6 éves Artúr és a fél éves Frida anyukája, sikeres üzletasszony, laptulajdonos, feleség, és még ki tudja, mi minden.
Szabadideje nincs. Illetve, ami van, az is a munkának alárendelt, hiszen – tényleg csak a munka miatt – a nap nagy részét újság- és magazinolvasással tölti. Természetesen angolul. Merthogy a cég egyik legújabb vállalkozása a 10 ezer példányban eladott 5 perc Angol magazin, amely egy bulvár-nyelvoktató havilap, vagy ha úgy tetszik, életmód-magazinnak „álcázott” nyelvoktató, melynek olvasói miközben az újságot böngészik, észrevétlenül tanulják és gyakorolják az angol nyelvet, olyan témákkal, amelyeket egyébként is valószínűleg elolvasnának, magyarul.

Az 5 Perc Angol eredetije egy internetes hírlevél volt azzal a céllal, hogy napi, ingyenes, szórakoztató „mini leckékkel” segítse a nyelvtanulókat. Először heti három, majd heti 5 alkalommal a napi 140.000 lelkes olvasónak.

Hozzá jött a weboldal, majd két könyv, amelyek tanári segítség nélkül is használhatóak. Mindkettő rövid idő alatt bestseller lett, már több mint 50.000-et adtak el belőlük.

Úgy kezdődött, hogy Nóra egyetemistaként elment egy akkor alapított nyelviskolába oktatónak. Ő volt az első jelentkező az állásra, de az interjún Péter azonnal beleszeretett. Azóta nem töltöttek külön szinte egyetlen napot sem. Ennek már 14 éve.

Geszti Péter >>>

Lúdas Matyi és Mézga Aladár az idősebbeknek, az X-Faktor mentora a fiatalabbaknak. Sid magyarhangja a Jégkorszakból a gyerekeknek, a Rapülők, a Jazz +Az és a Gringó Star – ahogy mondják: frontembere a zenerajongóknak.

És akkor az Akció Ügynökség reklámjairól, az Első Emelet zenekar dalszövegeiről, a tévéműsorairól, a kreatív kampányairól, a 16 különféle magyarországi színházban bemutatott, Dés Lászlóval és Békés Pállal közösen írt Dzsungel könyvéről, Az ARC óriasplakát kiállításról, mely 13 éve Budapest egyik fontos kulturális eseménye, a Nemzeti vágtáról a Hősök terén, a lovasversenyről és országimázs fesztiválról… és még sokáig sorolhatnánk, mi mindenről nem is beszéltünk.

Kiskorától szerepelt, szinte mindegy volt, hogy hol, kitűnt, és nyilvánvaló volt elég korán az is, hogy a magyar nyelvvel meglepően bánik. Talán már gyerekszínészként, vagy a szinkronstúdiókban tudta, hogy tévézni akar, többször csinálta is, az Ász, a Megáll az ész, vagy a Gesztiméter műsorvezetőjeként, de főiskolásként érezte először, hogy a dalszövegekkel, amelyeket az Első Emelet zenekarnak írt, igazán sikeres, úgy mondja, mint szöveggyártó kisiparos. Népszerűsítette Mozartot és Beethovent a gyerekek körében, aztán kikötött a rapnél, a Rapülőkkel, majd a Jazz+Az-zal, a pop-jazz csapattal megint a zenénél, legutóbb pedig a Gringo Starral, a kozmopuritán popzenénél újra, mintha nem tudna, vagy nem is akarna tőle szabadulni.

Szóval, nem kimondottan az az otthonülő, unalmas fazon az egyébként a családja, a lányok által puhára főzhető Geszti, Ditz Edit férje, a négy éves Sára Lujza és a két éves Lenke Róza apukája.

Éppen Helsinkiből, a Dzsungel könyve ottani bemutatójáról jött haza, amikor találkoztunk.

Nézze meg itt az első adást!

Legnézettebb videók