Műsorújság
RTL Most

Zokogott az öngyilkos merénylő fiú, mielőtt felrobbantotta magát

Egy terrorista szervezet sokkoló videót közölt egy öngyilkos merénylő üzbég fiú utolsó perceiről. A fiú egy időre elveszti a kontrollt és sírni kezd, de végül nem gondolja meg magát.


Iszlamista harcosok egy videófelvételt terjesztenek a közösségi médiában, melyen egy fiatal öngyilkos merénylő fiú, az üzbég  Jafar al-Tayyar utolsó pillanatai láthatók, mielőtt egy harckocsiba szállva felrobbantja magát.


A felvételt társai azért készítették, hogy mártírt csináljanak belőle.A videón az látható, hogy Tayyar-tól mindenki elbúcsúzik, aztán beszáll a harckocsiba és zokogni kezd. Társai közben folyamatosan biztatják, az egyik azt mondja neki, hogy amikor fél, gondoljon Allah-ra.


Ő erre azt válaszolja, hogy csak attól fél, hogy nem fog sikerülni az akciója.
Közben a mutatóujjukat végig az ég felé emelik, ennek jelentése nagyjából annyit tesz, hogy „Allah a leghatalmasabb”.


A következő képeken a jármű elindul, aztán már csak a robbanást és a gombafelhőt láthatjuk.

 

Tayyar öngyilkossági merénylete egy nagyobb akció része volt, melynek során több, mint 200 rakétát lőttek ki, valamint 7 öngyilkos merénylőt vetettek be egy szíriai falu ellen. A támadás mögött az Al-Kaidához köthető Al-Nuszra Front áll.A szervezet magára is vállalta a robbantásokat, sőt, még egy drónnal készített felvételeket is közzétettek, melyen a pusztítás nyomai láthatók.  

(dailymail.co.uk)

Legnézettebb videók