Műsorújság
RTL Most

Szibériában újra megnyílik a pokol kapuja?

Örülhetnek Szibéria sátánimádói: úgy tűnik, hogy az Antikrisztus már megint az ő lakhelyükön próbál dimenziókaput nyitni a földi világ irányába. Ezesetben a hetvenes évek Szovjetuniójának legrémségesebb legendája öltene végre testet. Lehet, hogy valóban elérkezett a halálhörgés és siralom korszaka?

A történet szerint a pangó és olajválságtól sújtott brezsnyevi időkben Szibériában geológusok  olajat kerestek, ám hét kilométernél elakadt a fúrófej. Leengedtek egy mikrofont, hogy meghallgassák, mi újság odalent, és ijesztő emberi sikolyokat hallottak. Kis idő múlva füst gomolygott fel a szörnyű lyukból, majd egy denevérszárnyú szörny mászott ki a felszínre, és elrepült.

Sajnos ezen a ponton ki kell ábrándítanunk a libabőröző hátú olvasóinkat, a történetről ugyanis később kiderült, hogy kitaláció.

Tavaly júliusban viszont végre tényleg felcsillant a fény a sötét erők és az érzékelésen túli világ létezésére bizonyítékot keresők  szemében, amikor egy óriási lyukat fedeztek fel Szibériában. Még az internet is beleremegett, mert sokan komolyan elkezdtek rettegni, hogy most már tényleg megnyílt a pokol kapuja, ami az első jele a világvége eljövetelének.


(Dante poklának korabeli ábrázolása)

Spoiler: sajnos a magyarázat ennél sokkal földhözragadtabb volt.


Anna Kurcsatova szakértő azt nyilatkozta, hogy nyolcvan méter széles és ugyanilyen mély kráter természetes módon jött létre, és a purgatórium kénköves lángjai helyett elsősorban a globális felmelegedés az oka.
A sötétség erői helyett a geológia áll a dolog mögött: a homokkal keveredett jégtakaróban gyülemlett fel gáz, ami sóval érintkezve robbanást okozott. Körülbelül úgy, mint amikor egy pezsgősdugó kilő a palackból.

A kráter peremét sem a Sátán patái kezdték ki: a fekete foltok ugyanis egyszerű égésnyomok.


A hátborzongató jelenség most megismétlődni látszik: az előző egy évben körülbelül 20 további kráter alakult ki az óriáslyuk közelében.Orosz tudósok szerint esélyes, hogy ezúttal egy sokkal nagyobb és mélyebb kráter robbanhat be.

Most már bizonyára Ön is tűkön ül, hogy Szibériának melyik pontját kell messze elkerülnie, hogy biztosan ne zuhanjon bele egy frissen megnyílt üregbe.

Sajnos erről nem szolgálhatunk közelebbi információval, ugyanis a tudósok egyelőre titokban tartják az eljövendő borzalmak helyszínét, hogy az ne váljon a tudósok zarándokhelyévé és a katasztrófa-turisták fő célpontjává.  

 

Legnézettebb videók