Műsorújság
RTL Most

Rendőrök lőtték agyon az öngyilkossággal fenyegetőző kerekesszékes férfit

A delaware-i járőröket öngyilkossági kísérlethez riasztották, azonban ahelyett, hogy megakadályozták volna a szörnyűséget, ők lőtték le a deréktól lefelé béna férfit. A helyi fekete közösség felháborodott az eljárás miatt. Vigyázat, brutális felvételek!
Szerdán a helyi rendőrség hívást kapott, amelyből kiderült, hogy a telefonáló épp arra készül, hogy véget vessen az életének. A vonal másik végén a kétségebeesett Jeremy McDole volt.(Jeremy McDole)

A helyszínre érkező két rendőr megadásra akarta kényszeríteni a férfit, és fegyvert fogtak rá.McDole vesztére a farmerja zsebéhez kapott, a hirtelen mozdulatra a rendőrök vélhetőleg azt hitték, a fegyverét akarja előrántani, és tüzet nyitottak rá. McDole belehalt a súlyos sérülésekbe.

Az alig másfél percen videófelvételen jól látszik, hogy McDole-nál nem volt fegyver:
 

McDole családja teljesen összetört és magyarázatokat akar. Nem értik, mi szükség volt a lőfegyverhasználatra egy jól láthatóan mozgássérült férfi esetében, mikor gumilövedéket is ugyanúgy használhattak volna az intézkedő rendőrök. A wilmingtoni rendőrség mindenesetre vizgsálatot rendelt el az ügyben, ennek eredményén múlik, hogy felelősségre vonják-e az akcióban résztvevő rendőröket. A színesbőrű közösség vezetője független vizsgálatot követel, mert szerinte lehetetlenség, hogy a helyi rendőrség a saját embereivel szemben folytasson le nyomozást.


(Phyllis McDole, az áldozat édesanyja)

"A fiam nem ártott senkinek. Felhúzta a nadrágját, aztán az ölébe tette a kezét, erre tüzet nyitottak rá! Kiesett a tolószékből és meghalt! Nem is volt fegyvere!"
- nyilatkozta az elkeseredett anya.

Ezen az utcán halt meg McDole:A környékbeliek azóta virágokkal és mécsesekkel borították el a helyszínt, hogy ezzel fejezzék ki együttérzésüket:

McDole esete különösen megrázó, hiszen 2005-ben épp egy másik golyó után bénult le, mikor az egyik barátja hátba lőtte, azóta kerekesszékhez kötve élt. Drogbirtoklás miatt korábban már meggyűlt a baja a törvénnyel, tavaly engedték ki a börtönből, azóta egy szociális otthonban lakott.

(via dailymail.co.uk, delawareonline.com)

Legnézettebb videók