Műsorújság
RTL Most

Művészek leplezik le a hamis Instagram-fotókat

A szabályos négyzetbe foglalt Instagram-fényképeken többnyire tökéletes kompozíciók és harmonikus élethelyzetek köszönnek vissza szemet gyönyörködtető fotófilterekbe burkolva. Két fényképész most megmutatja, milyen valóság rejtőzik a négyzet határain kívül: sokszor rumlis szobák és mélyszegénységben élő emberek a képek eredeti modelljei.
Ha csupán az Instagram-profilokra tekintünk, mindenhonnan tökéletes életek mosolyognak ránk, ahol mindenki remek ételeket vacsorázik, IKEA-katalógusba kívánkozó lakásban él és irigylésreméltóan jó kapcsolatot ápol a családjával és barátaival.

Chompoo Baritone Bangkokban élő fényképész humoros módon rántja le a leplet a hibátlanra beállított Instagram-fényképekről:

A "Szegény India" fotósorozat a Limitless nevű segélyszervezet készítette, hogy ezzel válaszoljon a "Gyönyörű Indiai" nevű oldal megrendezett imázsfotóira, amelyeken úgy ábrázolják a nehéz helyzetben lévő országot, mintha annak lakói fényűzésben és jólétben élnék a mindennapjaikat, holott ennek éppen az ellenkezője jellemző.

A képek megmutatják, hogy mennyire hamisak lehetnek a beállított, eredeti környezetükből kiragadott fényképek, amelyek a valóságnak csupán egy idealizált szeletét tárják a néző elé:

(via boredpanda.com)

Legnézettebb videók