Műsorújság
RTL Most

Milyen pózban alszik éjszaka? Megmondjuk, mit árul el a párkapcsolatáról!

Alvópózok alapján megmondani, hogy milyen kapcsolatban van férjével/feleségével valamennyivel biztosabb, mint a csillagok állásából jósolni a jövendőt...

Fura téma ez, mert miközben alszunk, nehezen tudjuk kívülről megfigyelni, hogy milyen testhelyzetben vagyunk, maximum, ha fel-felkelünk éjszaka. De mint általában, most is a segítségünkre sietnek a tudósok és pszichológusok, és elmondják, hogy mit árul el a kapcsolatunkról és szexuális helyzetünkről az, hogy milyen pózban alszunk a párunkkal vagy párunk mellett.


Kiskanál
A kutatások szerint a párok mindössze 18%-a alszik ebben a pózban. Elsősorban a védelmezésről és a figyelemről tanúskodik. És bár az átölelt szemszögéből kiszolgáltatottságba is fordulhatna, mégis sokkal inkább a két fél közötti bizalmat üzeni.A kiskanál általában a frissebb románcoknál a jellemző, amikor ugyanis már érettebb a viszony, a kötelék lazul, és kis hely lesz a férfi és nő közt. Ez a kapcsolat minősége szempontjából egyáltalán nem jó vagy rossz, annyi, hogy kevésbé erotikus, mint a szorosabb verzió. Alvás szempontjából viszont kényelmesebb.  


Az üldöző
Gondolhatnánk, hogy ez majdnem ugyanolyan, mint a kiskanál, de ez nem igaz, a szándék szempontjából ugyanis hatalmas a különbség. Ebben az esetben a kívül lévő fél ahogyan nappal, úgy éjszaka is rá akar telepedni a másikra, akit egy percig sem hagy levegőhöz jutni, önállónak lenni. Mivel fedezékbe nem vonulhat, így az inkább kiszorul az ágy szélére.

Ennek egyáltalán nincs jó üzenete a párkapcsolat szempontjából: az egyik fél abszolút akarata alá vonja a másikat.


Összegabalyodva
Extrém érzelmek és szexuális túlfűtöttség – erről szól ez a póz. A szakemberek szerint azonban egy hosszabb ideje tartó kapcsolatnál nem feltétlenül jelent jót, ebben az esetben sokkal inkább arról van szó, hogy a két fél túlságosan függ a másiktól, szinte létezni sem tud nélküle.


Kibogozva
Úgy kezdődik, mint az előző, de aztán a felek eltávolodnak egymástól. Mégis sokkal pozitívabb, mint az összegabalyodás. Tartalmazza mindazt, amit a legjobb párkapcsolatoknak kell: az összetartozás érzését és a függetlenséget.


Szabadon
Hátat fordítani egymásnak alvás közben nagyon jó dolog, és egyáltalán nem elhidegülést jelent. A férfi és a nő egyszerűen csak bízik egymásban, és biztonságban érzi magát. A párok 27%-a ebben a pózban alszik.


Összeérő hátak
Az összeérintett hát még éjszaka is az összetartozást hirdeti. Mindkét fél nyugodt, kiegyensúlyozott és biztonságban érzi magát.


A szaglászó
A nő a férfi vállához fekszik, aki biztos védelmezőként nyújt neki menedéket, a lábuk közben összefonódik. Ez a póz amellett, hogy intim, nagyfokú bizalomról tanúskodik. A két fél jól érzi magát a másik mellett, éjszaka sem szeretne elszakadni.


Lábölelés
Nagy meglepetés, de ha párunk odadugja lábát a miénkhez alvás közben, még csak véletlenül sem rugdosódik. Sokkal inkább jelzi azt, hogy valamilyen érzelmi vagy szexuális ingerre van szüksége. Ezen kívül az összeérintett láb arra is utal, hogy a szerelmesek rendkívüli mértékben egymásra vannak hangolódva, és kapcsolatuk egyik legszebb időszakát élik.


Az elnyomó
Végére egy vészjósló jel. Ha a párja elfoglalja az ágy nagy részét, uralja a teret és abszolút elnyomóként van jelen még alvás közben is, akkor eljött az ideje egy őszinte beszélgetésnek. Ez ugyanis önzésről, az elnyomó dominanciájáról és az elnyomott behódolásáról szól. Ilyenkor a megoldás nem a külön alvás…

(littlethings.com)

Legnézettebb videók