KERESÉS search-close

Kételkedik a globális felmelegedésben? Ez az éhező jegesmedve meggyőzi!

szerző:
2015.09.15. 16:20

Megrázó képeket posztolnak fotósok csontsovány, vánszorgó vagy éppen már éhen halt jegesmedvékről. Ha valaki eddig még nem vette volna komolyan a globális felmelegedést, nézze meg a képeket, valószínűleg megváltozik majd a véleménye.

Kerstin Langenberger húsz éve jár a Jeges-tengerhez, megörökíteni az ottani élővilágot. Nemrég az alábbi képet készítette egy jegesmedvéről. A csontig fogyott állat valószínűleg már nem húzza sokáig, a fotós szerint pedig egyértelmű, hogy mindez a globális felmelegedés miatt van.

Kételkedik a globális felmelegedésben? Ez az éhező jegesmedve meggyőzi!


„Általában gyönyörű, könnyen fotózható medvéket látunk. De egyre többször találunk olyan állatra, mint a képen látható. Tántorognak a parton, élelmet keresnek, de csak madártojást, mohát és hínárt találnak. Az pedig még kétségbeejtőbb, hogy a legtöbb éhező jegesmedve nőstény” – írta Langerberger.

 

Azt is hozzátette, hogy a jégtáblák rekord sebességgel tűnnek el évről évre. Ezeket látva nem hisz azoknak a tudósoknak, akik azt állítják, hogy a jegesmedvék populációja növekszik, a helyzetük javulóban van.

Szerinte az a populáció nem tud növekedni, amelynek a nőstényei éheznek, és sorra kihalnak.

Mint minden éghajlatváltozással kapcsolatos kérdésben, ezúttal is vannak szkeptikusok, akik mindenképpen árnyalni akarják a helyzetet.

Iain Stirling, az Albert Egyetem professzora szerint nem szabad mindjárt messzemenő következtetéseket levonni egy fénykép alapján. Egyébként is, a medve nem biztos, hogy éhezik, lehet csak öreg…

 

Ennek ellentmondanak Landenberger tapasztalatai, és az olyan hasonló beszámolók, mint amilyet egy kollégája, a National Geographic-nak fotózó Paul Nicklen tett közzé Instagramon. Képe mellé azt írta, hogy számtalanszor járt már a Spitzbergák szigetcsoporton, de sosem tapasztalt még hasonló állapotokat, mint tavalyi látogatásakor, amikor több éhen halt jegesmedvét is talált.
 


Kételkedik a globális felmelegedésben? Ez az éhező jegesmedve meggyőzi!

(Forrás: metro.co.uk)
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való