Műsorújság
RTL Most

Így szabadult ki a brit nő felnőttfilmek fogságából!

Jessie Maegan súlyos pornófüggőségben szenvedett, esténként akár 8 órán át is nézte a szexuális témájú fizetős honlapokat, sőt volt olyan eset mikor ebédszünetében telefonján keresztül is pornót nézett. Függősége tönkretette kapcsolatát, közel 4000 font (kb: 1.750.000 ft) adósságot halmozott fel és gyakran elaludt munka közben az éjszakai maratonok miatt.
 

Jessie-nek kezdetben ex-barátja javasolta, hogy pornófilmekkel vigyenek új színt szexuális életükbe. A nő eleinte idegenkedett a dologtól, majd miután kipróbálták, úgy érezte, eddigi élete legjobb szexuális élményeihez juttatták a filmekből vett pózok és technikák.
Úgy éreztem magam, mint egy pajkos diáklány.”-mondta el a The Sun magazinnak Jessie.
 
 Miután barátja elhagyta tovább folytatta a felnőtt oldalak böngészését. Eleinte csak az ingyenes videók között keresgélt, majd egyre több tartalomra előfizetett elő.
 
A munkában számoltam a perceket, hogy rohanhassak haza és minél előbb beléphessek az oldalakra.” 
 
Egy idő után állandó kimerültségre panaszkodott és gyakorta elaludt munka közben is.  

                                              
 
Manapság egyre többen kerülnek ebbe a helyzetbe, a pornóoldalak a drogokhoz hasonlóan az élvezetközpontra hatnak, az öröm élményért felelős dopamint és neurotranszmittereket szabadítják fel a szervezetben.
 

A Cambridge-i egyetem végzett egy kutatást 2011-ben, mely bizonyította, hogy a pornófilmek az agy öröm és a jutalomérzetért felelős részé stimulálják, ezért épp úgy függőséget okoznak, mint az alkohol és drog.

 
Jessie azon túl, hogy fáradékonnyá vált és a hétköznapokban egyre kevesebbszer tudott helytállni, teljesen elidegenedett barátaitól és családtagjaitól, minden napja a felnőttfilmes oldalak tanulmányozásával telt.  Később a munkáját is elvesztette, ekkor jött rá, hogy súlyos függőségben szenved és egy online tanácsadó szolgálathoz fordult.
 
A terápia a következő volt: minden nappal egyre kevesebbszer léphetett be az oldalakra, egy idő után maximum egy órát tölthetett csak pornónézéssel. Ekkor már szüleinek is beszélt gondjairól, akik nagyon megértően fordultak lányukhoz. Jessie végül képes volt teljesen leállni. Ma már egy blogon ad tanácsokat a hasonló problémákkal küzdőknek.
 

Legnézettebb videók