Műsorújság
RTL Most

Idén több ember halt meg szelfizés közben, mint cápatámadásban

Azt gondolná az ember, hogy önimádónak lenni teljesen ártalmatlan dolog, erre tessék. Rengetegen megsebesülnek, sőt, meghalnak szelfizés közben.

Eddig is sokat lehetett hallani érthetetlen szelfibalesetekről. Olyanokról, hogy egy japán férfi leesett a Tádzs Mahal lépcsőjéről, és szívrohamot kapott, vagy hogy egy ausztrál diák  700 méter magasból, a norvég Trolltunga szikláról zuhant le, mert minél jobb pozíciót keresett a fényképéhez.


A Yellowstone Nemzeti Parkban pedig egy 43 éves nőt öklelt fel egy bölény, miközben ő a szelfizéssel volt elfoglalva


Szelfizni tehát egyáltalán nem annyira ártalmatlan, mint gondolnánk.


Ami a statisztikákat illeti, idén tizenketten haltak meg kifejezetten szelfizés közben. Összehasonlításképpen: cápatámadás miatt nyolcan vesztették életüket.


A legtöbb esetben a halál módja az esés vagy zuhanás, de az is nagyon jellemző, hogy a pózolót elüti valamilyen jármű.

Oroszországban például annyira gyakori a szelfibaleset, hogy a kormány útmutatót adott ki, melyen piktogramokkal hívják fel a figyelmet arra, milyen helyzetekben ne készítsünk fényképet.Úgy néz ki tehát, hogy egyre fenyegetőbb társadalmi jelenséggel állunk szemben, ami szinte járványként szedi áldozatait. Mindezt az is bizonyítja, hogy a wikipédia is külön oldalon listázza a szelfibaleseteket.
 
Néhány a legdurvábbak közül:
 
  • januárban három indiai diák halt meg, miközben egy közeledő vonat előtt szelfiztek.

  • májusban egy orosz tinédzser egy vasúti hídon pózolt, de hozzáért egy magasfeszültségű vezetékhez.

  • egy orosz nő megkérte a munkahelyén a biztonsági őrt, hogy hadd pózoljon egyet a fegyverével. A pisztoly azonban elsült, súlyos sebesüléseket okozva.

  • júliusban egy amerikai férfit öt napig ápoltak, mert egy csörgőkígyóval pózolt. A kezét majdnem le kellett vágni.


Bár magyarországi lista nincsen, sajnos ez nem azt jelenti, hogy mi elmaradnánk az oroszoktól a szelfibalesetek terén.Hogy jobban képbe kerüljünk, és többet megtudjunk a kurucos önfotózásról, szükségünk lesz az ön segítségére is.


Ha ismer valakit, akinek egy ismerőse hallott már olyanról, aki fényképezés közben sebesítette meg magát, ne habozzon, és írja meg nekünk történetét az online@rtl.hu e-mail címre.


(telegraph.co.uk)
 

Legnézettebb videók