Műsorújság
RTL Most

Ha tériszonyos, garantáltan rosszul lesz ezektől a képektől!

Nemrég avatták fel Kína első üvegből készült hídját a Pingjiang megyei nemzeti parkban. A 180 méter magas átkelő stílszerűen a Haohan Qiao, azaz a "bátor ember hídja" nevet kapta. Ön végig merne menni rajta?
A híd a Shiniuzhai Nemzeti Park területén található, Hunan tartományban, és az ott elterülő kanyon két hegycsúcsát köti össze egymással. A 300 méter hosszúságú híd eredetileg fából épült, 2014-ben cserélték ki az egyik szakaszát üvegre.Ami akkora siker lett, hogy úgy döntöttek, megépítik az EGÉSZET üvegből.Természetesen ezesetben nem hagyományos üvegre kell gondolni: a híd aljzata ultraerős, 2,4 cm vastagságú plexilapokból áll.Sok tériszonyos turista direkt azért keresi fel a hidat, hogy felpumpálja az adrenalinszintjét.Ami nem olyan nehéz, mivel a lábuk alatt 180 méteres mélység tátong.Gyakran előfordul, hogy az átkelés közben a látogatók bátorsága alább hagy...Ilyenkor a park személyzete segít, hogy mindenki átjusson a túloldalra.

Persze akadnak, akiknek meg sem kottyan a tátongó mélység, és vidáman szelfizgetnek.A legemlékezetesebb pánikrohamot mégsem emberek, hanem meglepő módon kiskutyák hozták össze a hídon:Valaki úgy gondolta, nem járja, hogy a nevezetes hidat még nem avatta fel egyetlen kiskutya sem, úgyhogy rá is szabadítottak  mindját egy fészekaljnyit.

A riadt állatok nem voltak tisztában a plexiüveg fogalmával, ezért halálra rémültek, miközben a semmi felett kellett kolbászolniuk.

Végül a kutyusokat ölben kellett átvinni a híd másik végébe.De végül mindenki megmenekült. Jippi!

(via theguardian.com, dailymail.co.uk)

Legnézettebb videók