Műsorújság
RTL Most

Ha jót akar magának, ne ágyazzon meg!

Belegondolni is rossz, de az ágyunkban mindenféle gusztustalan poratkák élősködnek. Kutatók szerint ha megágyazunk, csak jót teszünk nekik, mert egész nap egy inkubátorban tartjuk őket. Akarjuk mi ezt?
 
Miután megírtuk, hogy 9 előtt egészségtelen munkába állni, most végre itt egy jó hír a lustáknak: egészségtelen megágyazni is. Végre nyomós indokkal hagyhatják reggel bevetetlenül az ágyat hanyag diákok, dacos tinédzserek, sietős húszévesek, nemtörődöm férjek és kényelmes nyugdíjasok.
 
Mindezt a Kingston Egyetem kutatói azzal magyarázzák, hogy átlagosan 1,5 millió poratka él egy ágyneműben az elhalt hámsejteknek köszönhetően. És mivel mindenki izzad esténként, a meleg, nyirkos levegő tökéletes környezetet teremt ezeknek a bizarr nyolclábú kártevőknek a további szaporodáshoz.

Ezt az egyébként is nehéz helyzetet mi még képesek vagyunk azzal súlyosbítani, hogy megágyazunk, amivel tulajdonképpen készítünk nekik egy kis inkubátort, ahol vígan élhetnek. Jóval tovább, mint abban az esetben, ha nem lenne bevetve az ágyunk.  
 


„Eddig is tudtuk, hogy az atkák akkor maradnak életben, ha nedvességet vonnak ki a környezetükből a testükön található kis mirigyek segítségével. Ha úgy hagyjuk az ágyat, ahogy reggel kikeltünk belőle, a lepedő és a paplan hamarabb megszáradnak, így a nem kívánatos élősködők is elpusztulnak” – mondja Dr. Stephen Pretlove, az egyetem oktatója.
 
Ezentúl tehát legálisan is: éljen a rendetlenség!


 

Legnézettebb videók