KERESÉS search-close

Gumibot és könnygáz – erőszak fogadja a menekülteket a határokon

szerző:
2015.09.17. 18:10
A háború és erőszak elől menekülő migránsoknak sajnos az európai országok határainál is erőszakkal kell szembesülniük. Néhol egészen brutálisan bánnak velük.
 
Szeptember 10-én több, mint hétezer migráns érkezett a görög-macedón határhoz. A hatóságok először kordonnal próbáltak védekezni, de azon a menekültek átjutottak. Hogy mi történt ezután, arról egy most előkerült sokkoló videó tanúskodik.

A macedón rendőrök senkit nem kíméltek, gumibottal verték a menekülteket, és a kisgyerekeseket sem kímélték. Gondolkodás nélkül ütöttek, akit értek.
 

A helyzet mindenhol kritikus. Ahogyan az RTL Híradó is beszámolt róla, a migránsok szerdán kitörték a régi, úgynevezett Horgos 2 határátkelőt lezáró kaput.

A készenlétisek könnygázzal próbáltak rendet tenni,  a migránsok kövekkel, fadarabokkal dobálták meg őket.

A tegnapi összecsapásban húsz rendőr és két gyerek is megsérült, és huszonkilenc embert előállítottak.

Gumibot és könnygáz – erőszak fogadja a menekülteket a határokon

Az erőszakos bánásmód ellen felszólaló szerb miniszterelnök, Aleksandar Vucic arra szólította fel az érintett országokat, hogy viselkedjenek európai-módon, és ne használjanak könnygázt.

A menekültek most Horvátország felé vették az irányt, ahol a zöldhatáron való átkelés a délszláv háborúból még ottmaradt aknák miatt kifejezetten veszélyes.

(Forrás: dailymail.co.uk)
 
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való