Műsorújság
RTL Most

Gumibot és könnygáz – erőszak fogadja a menekülteket a határokon

A háború és erőszak elől menekülő migránsoknak sajnos az európai országok határainál is erőszakkal kell szembesülniük. Néhol egészen brutálisan bánnak velük.
 
Szeptember 10-én több, mint hétezer migráns érkezett a görög-macedón határhoz. A hatóságok először kordonnal próbáltak védekezni, de azon a menekültek átjutottak. Hogy mi történt ezután, arról egy most előkerült sokkoló videó tanúskodik.

A macedón rendőrök senkit nem kíméltek, gumibottal verték a menekülteket, és a kisgyerekeseket sem kímélték. Gondolkodás nélkül ütöttek, akit értek.
 

A helyzet mindenhol kritikus. Ahogyan az RTL Híradó is beszámolt róla, a migránsok szerdán kitörték a régi, úgynevezett Horgos 2 határátkelőt lezáró kaput.

A készenlétisek könnygázzal próbáltak rendet tenni,  a migránsok kövekkel, fadarabokkal dobálták meg őket.

A tegnapi összecsapásban húsz rendőr és két gyerek is megsérült, és huszonkilenc embert előállítottak.Az erőszakos bánásmód ellen felszólaló szerb miniszterelnök, Aleksandar Vucic arra szólította fel az érintett országokat, hogy viselkedjenek európai-módon, és ne használjanak könnygázt.

A menekültek most Horvátország felé vették az irányt, ahol a zöldhatáron való átkelés a délszláv háborúból még ottmaradt aknák miatt kifejezetten veszélyes.

(Forrás: dailymail.co.uk)
 

Legnézettebb videók