Műsorújság
RTL Most

Ezzel a mobilalkalmazással végre biztonságban tudhatja azokat, akiket szeret

Ezentúl nem kell annyira izgulnunk, ha a barátaink vagy valamelyik szerettünk egyedül indul el az éjszakában, de nem tudjuk elkísérni. Az okostelefonunk segítségével ugyanis most már nem csak játszani és Instagramozni tudunk, hanem azokra is vigyázhatunk, akik épp távol vannak tőlünk. Bemutatjuk minden idő valószínűleg leghasznosabb mobilapp-ját.
A Companion nevű telefonos alkalmazás letöltése ingyenes, működése pedig rendkívül egyszerű: bizonyos időközönként üzentet küld annak a személynek a telefonjára, akiért aggódunk. A kérdés mindössze ennyi:

"Jól vagy?"Ha az illető nem nyom rá 15 másodpercen belül az igent jelentő zöld gombra, az alkalmazás automatikusan jelez nekünk, és megmutatja a bajba került személy aktuális tartózkodási helyét.

Az alkalmazás azt is érzékeli, ha a telefonból kihúzódott a fülhallgató vagy ha a másik hirtelen elkezdett futni, azaz potenciálisan épp bajba került vagy megtámadták.

Természetesen önmagában az app sem jelent életbiztosítást, viszont számos szomorú történet előzhető meg a használatával, hiszen ha idejében észleljük a bajt, gyorsan tudunk segítséget hívni.
 

Legnézettebb videók