Műsorújság
RTL Most

Ez a 62 éves férfi testedzésbe fojtotta bánatát

Bemutatjuk Lazaro Almanarast! A nagypapakorú férfinek esze ágában sincs elhagyni magát: a nyugdíjasklub összejövetelei helyett kőkeményen gyúr, és ha épp nem saját izmait pumpálja, másoknak segít személyi edzőként. Mindig lehet ürügyet találni a  lustaságra, Almanarast viszont az élő példa arra, hogy akár a hatodik x után is nézhetünk ki bombajól! Testéért irigyelni fogják, történetéért biztos nem.Szóval ez a 62 éves londoni fiatalember sokat nem pazarolja az idejét.

Egy sajnálatos családi tragédia miatt kezdte el gyúrni a vasat. Mindössze 25 éves volt, amikor meghalt újszülött kisfiúk. Ezelőtt sosem gondolt arra, hogy konditerembe kellene járnia, de valamivel le kellett kötni a figyelmét és elterelni a gondolatait. Erre a gyúrás tökéletes volt.

Nézzék azokat a kockákat:


„Sosem felejtem azt a napot. Ez volt a legrosszabb dolog, ami történt velünk, nagyon nehéz időszak volt. Az edzés segített elterelni a figyelmem. A fiamért csinálom az egészet, és amikor nyerek valamit, győzelmemet neki ajánlom.”
Az első versenyén azt sem tudta, mit kell csinálni, így a többiektől leste el azt is, hogyan kell pózolni. Aztán újabb és újabb versenyeken kezdett indulni, és legnagyobb meglepetésére egyre jobb helyezéseket ért el.


„Az emberek folyton azt kérdik, hogy mikor megyek már nyugdíjba. A válaszom? Soha! Ez a szenvedélyem, és addig szeretnék fejlődni benne, amíg csak lehetséges. 37 éve csinálom, és minden percét élvezem. Sokaknak jó kifogás arra az életkoruk, hogy megpihenhessenek és tegyenek egy lépést hátraafelé. Én viszont úgy gondolom, hogy ez csak egy szám, és nem hagyom, hogy megijesszen.” – mondja Lazaro.  
Lazaro minden nap 6-kor kel, és a reggeli proteinadagja után már megy is az edzőterembe. Edz, majd jöhet az újabb adag protein, délben pedig 12 tojást, pulykát és zabot eszik. Aztán végigedzi a napot.Elmondása szerint sosem hiszik el neki, hogy hány éves, aztán amikor meggyőzi a kétkedőket, rögtön a titkáról kérdezősködnek.


A válasza az elhatározás és a kitartás.
És egyébként is: nem az a fontos, az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal.
 

Meg nem is csak a húszéveseké a világ.
 

(dailymail.co.uk)
 

Legnézettebb videók