Műsorújság
RTL Most

Emberek!! Lesz a Facebookon „nem tetszik” gomb!!

Ezt a bombahírt lájkolni fogja, ugyanis hamarosan itt a dislájk, aminek köszönhetően nem kell többé szó nélkül hagynia azt sem, amit nem lájkolna.
 
Újra szerelmes az exe, és undorító összebújós fotókat posztol nyaralásáról? Dislájk!

Facebookon hirdeti főnöke, hogy imád túlórázni, és már péntek este alig várja a hétfő reggelt? Dislájk!

Kikapott a kedvenc focicsapata, és trollkodnak a rivális szurkolók? Dislike!

Valamelyik idióta újságíró csúnyákat mond a kedvenc poitikusára? Dislájk!

Gyűlölt ismerőse, akit csak illendőségből jelölt vissza, az ötödik cuki cicásposztját osztja meg? Dislájk!

Dislájk, dislájk, dislájk!


Végre megtörtént az áttörés, tegnap Mark Zuckerberg bejelentette, hogy mostantól lájkolja a dislájk gombot!


Ez azt jelenti, hogy dolgoznak a bevezetésén. És bármit is jelentsen ez, ha munkájuk sikeres lesz, és miért ne lenne az, többé senkinek nem kell szemet hunynia az idióta bejegyzések felett.

Persze a szándék nem ez. A Facebook legfőbb lájkkirálya azt is elmondta, hogy nem azért akarnak lehetőséget adni a nemtetszés kinyilvánítására, hogy trolltömegeket szabadítsanak a bejegyzésekre.
 
A cél az, hogy az elkeserítő hírekre, mint a halálhírek, vagy a menekültválsággal kapcsolatos bejegyzések is lehessen reagálni. Optimista tehát, és bízik abban, hogy a „nem tetszik-et” elsősorban azért használják majd az emberek, hogy kifejezzék az együttérzésüket.


Azt viszont még nem tudni, hogy mikortól lesz elérhető a gomb. :( 
Ez egy szép gesztus, de azért nyilván annak is örülhetünk, hogy mostantól többet trollkodhatunk, hogy őszintébbek lehetünk, és hogy nem kell magunkba fojtani gondolatainkat.


Egyébként a felhasználók egyfajta diadala is ez, mert amióta elterjedt a Facebook, mindenki azt akarja, hogy legyen "nem tetszik" is. Arról nem is beszélve, hogy teljesen átformálja majd mindazt, amit eddig megszoktunk az üzenőfalunkon. 


És készüljön fel, mert szabadon dislájkolhat és kiélheti magát, de az is benne van, hogy az ön nyaralási fotóit, kapcsolati státuszát, tüntetésről posztolt képeit és édibédi cicáját is utálni fogja valaki.

Egy biztos, ha hatékonyan használjuk a dislájot, ismerőseink száma drasztikusan csökkenni fog.

Lájk?

(Forrás: dailymail.co.uk)

Legnézettebb videók