Műsorújság
RTL Most

Egy kosárlabda segítségével tudott csak mozogni, most paralimpikon a kínai kislány

Ismerjék meg ezt az elképesztő kínai kislányt, akinek egy baleset miatt amputálni kellett a lábait négy éves korában, de nem adta fel. Sokáig úgy tudott csak mozogni, hogy egy félbevágott kosárlabdát húztak a derekára, most viszont már sorra nyeri az úszóversenyeket.Az alábbi kép a kilenc éves Qian Hongyanról készült. A kislánynak egy autóbaleset miatt amputálni kellett a lábait négy éves korában. Mivel családjának nem volt pénze a kezelésére, és arra, hogy mű végtagokat kapjon, ezért a nagyapja ötletére egy félbevágott kosárlabdát húztak a törzsére, a járásban pedig két fatalp segítette.Miután a róla készült kép körbejárta az internetet, sokan adományokkal segítették a családot. Ezeknek köszönhetően Pekingbe utazhatott, és lábprotéziseket kapott, ugyanakkor iskoláztatására már nem maradt pénze a szüleinek.

A kislány ekkor csatlakozott egy úszócsapathoz, ami kifejezetten a fogyatékkal élő gyerekeknek adott lehetőséget a sportolásra. Saját elmondása szerint egyáltalán nem volt egyszerű dolga, nagyon nehezen tanult csak meg úszni, de aztán egyre inkább belejött.Nagyapja halála miatt ki kellett hagynia a 2012-es pekingi olimpiát, de most újra nagyon elszánt, és bízik benne, hogy paralimipai bajnok válik belőle. Minden esélye megvan erre, tavaly százméteres mellúszásban a Yunnan Tartományi Paralimpiai Játékokon ugyanis aranyérmes lett.    

Tíz év elteltével tehát elmondható, hogy akaraterejének és élelmességének köszönhetően elképesztő fordulatot vett Hongyan élete.

(thesun.co.uk)

Legnézettebb videók