Műsorújság
RTL Most

Diszlexiája miatt csúfolták, ma már irigylik a 17 éves vállalkozót

Ollie Forsyth élete szomorúan indult: iskolás korában annyit szivatták az osztálytársai képességzavara miatt, hogy véget akart vetni az életének. Fordított a helyzeten, és tiniként online vállalkozást alapított, amelynek köszönhetően már 13 évesen is őrületeset kaszált. A szemtelenül fiatal srácot  felterjesztették az brit Év Vállalkozója Díjra is. Igazi sikertörténet következik!
Azt mondják, azzal állhatunk a leghatásosabban bosszút azokon, akik korábban rosszul bántak velünk, ha sokkal sikeresebbek leszünk, mint ők.

Forsyth még nincs 20 éves, azonban máris sikerült édes bosszút állnia a szemétkedő iskolatársain. Sok felnőttnek is becsületére válna, amit idáig elért. 13 évesen online ajándékboltot nyitott és saját vállalkozásba kezdett, amelynek köszönhetően csak a legelső évben mintegy 13 ezer font, azaz több, mint ötmillió fortintnyi bevételre tett szert. Ha karrierje továbbra is ugyanígy ível felfelé, számításai szerint

20 éves korára milliomos lesz.
Az áttörést azonban sok megaláztatás és szomorkodás előzte meg.
A northamptonshire-i fiúnál diszlexiát állapítottak meg kiskorában. Ez az olvasást és beszédet érintő zavar rendkívül megnehezíti az iskolásokat abban, hogy az átlagos képességű társaikhoz hasonlóan tudjanak haladni az iskolai tananyaggal, Forsyth ezért egy speciális kisegítő iskolában kezdte a tanulmányait. Itt jól bántak vele, és megfelelően haladt, de nem sokkal később iskolát váltott. Ekkor fordult rosszra minden.

Az új dorseti iskolájában szemtől szembe és interneten is elkezdték csúfolni, ami miatt még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.
Sokáig senkinek nem mert szólni a problémájáról, végül annyira megtört, hogy elmondta a dolgot az iskolapszichológusnak:

"Húzd ki magad és állj bele, és egy napon milliárdos leszel!"
- ez volt az első hallásra furcsa tanács, amit kapott.

Forsyth-ot saját bevallása ez a mondat vezette el mostani sikereihez:
"Megtanultam a javamra fordítani a szemétkedéseket. Régebben meg akartam halni miattuk, most már viszont tudom, hogyan merítsek erőt belőlük."

A fiú vállalkozása ma már évi 30 ezer fontot, azaz csaknem 12 millió (!) forintot hoz a konyhára, de további projekteken töri a fejét.

Nemrég találkozott példaképével, Sir Richard Bransonnal is, a Virgin cégóriás igazgatójával:Elmondása szerint a vállalkozói karriere valójában jóval korábban, már 6 éves korában elkezdődött, amikor teát és kávét főzött a szüleinek, és mindig lehúzta őket csészénként 20 pennyre.

Most arra készül, hogy könyvet írjon történetéből, és a tengerentúl irányába szeretne terjeszkedni.

Régebben csak messziről hódolhatott autóimádatának, ma már saját kocsija van:Tervei között szerepel egy saját médiaügynökség alapítása, amely még nem is kezdte meg a működését, de máris celeb kliensek között válogathat. Az új projektet egy régi iskolatársával együtt csinálja, merthogy egykori csúfolói is elkezdtek másként nézni rá: ma már szívesen dolgoznának vállalkozásában, és nyoma sincs a piszkálódásnak. Forsyth számára talán ez az egyik legnagyobb elégtétel.

Élete legrosszabb 3 évét köszönheti az iskolai szemétkedésnek, most mégis gyakran jár vissza, hogy előadásokat tartson a diákoknak. azt mondja, morbid módon éppen az iskolának köszönheti, hogy ma itt tart, és most ily módon szeretne visszaadni valamit abból a jóból, ami mostanában történik velke.

"Ma már gyakran keresik a társaságomat a többiek, és sikerült bebizonyítanom a csúfolódóknak és magamnak is, hogy mégsem vagyok a katasztrófa"

(via dailymail.co.uk)

Legnézettebb videók