Műsorújság
RTL Most

Befalta 5000 kalóriás utolsó vacsoráját, és várta hogy kivégezzék

Az 52 éves Richard Glossip-ot halálra ítélték egy 1997-es gyilkosságért. A büntetést méreginjekcióval hajtották volna végre rajta, azonban hiba csúszott a tervekbe, ami miatt a kivégzést elhalasztották. Glossip nem csak életben maradt, de még a halálra ítélteknek járó utolsó vacsoráját is behabzsolhatta. Az általa összeválogatott menüből két másik ember is gond nélkül jóllakhatott volna.
Morbid módon életének "utolsó" 24 órájában még utoljára felvirradt Glossi szerencsenapja: a férfi épp tévét nézett a cellájában, és várta, hogy a kivégzőkamrába kísérjék.Glossip már 18 éve raboskodik a halálsoron, mivel a bíróság bűnösnek találta Barry von Treese halálának ügyében. Azóta töretlenül hangoztatja ártatlanságát.

Méreginjekció helyett azonban megrendelt utolsó vacsoráját kapta, és értesítették, hogy a kivégzését elhalasztják, mivel a méreginjekció egyik összetevője nem stimmel.

A tervek szerint három anyagból keverték volna ki a méreginjekciót, azonban ezek közül az egyik összetevő nem volt megfelelő, azért az ítélet végrehajtását el kellett halasztani. Az elővigyázatosság oka egy 2014 áprilisában történt félresikerült kivégzés. 43 éves Clayton Lockett-testébe egy korábban nem tesztelt vegyületet fecskendeztek, aminek következtében 43 perccel az injekció után szívrohamot kapott.

Glossip kivégzésének újabb dátumát idén november 6-ára tűzték ki.
 

Az utolsó vacsorája egy koleszterinbomba volt

Glossip halálraítéltként olyan ételt kérhetett az utolsó estéjére, amilyet csak akart. Nem aprózta el a rendelést, listáján az alábbi ételek szerepeltek:

- 1 db dupla sajtos-baconos óriáspizza- 2 adag sült hal hasábburgonyával


- 1 adag "Baconator" nevű szalonnás óriáshamburger
Csak ez a hamburgerszörny önmagában 960 kalóriát és 62 grammnyi tiszta zsírt jelent.

Végül a masszív menüt egy hatalmas epres shake-kel öblítette le.
 

A fentiek együtt kb. 5000 kalóriányi energiát tartalmaznak.

Ez a napi ajánlott energiabevitelnek majdnem a kétszerese egyetlen étkezésbe belesűrítve!

Volt, aki egyetlen szem olívabogyót evett életében utoljára

Henry Hargreaves fotósorozatának köszönhetően most mi is borzongva csorgathatjuk a nyálunkat, a fényképész ugyanis fotókon reprodukálta a leghíresebb halálra ítéltek utolsó vacsoráit.
 

John Wayne Gacy 

A hetvenes években tartotta rettegésben Amerikát. Összesen 33 fiú és fital férfi megerőszakolását és brutális meggyilkolását sikerült rábizonyítani.  Szabadidejében szívesen lépett fel gyerekzsúrokon, amelyeken bohócjelmezbe bújva szórakoztatta a mit sem sejtő kicsiket. 1994-ben végezték ki méreginjekcióval.


 

Ted Bundy

A jóképű sorozatgyilkos vonzerejének és megátalkodttságának köszönhetően 1974 és 1978 között kb. 30-50 (!) lányt molesztált és gyilkolt meg, az áldozatok pontos számát máig sem tudjuk biztosan. 1989-ben villamosszékbe küldték.


 

Victor Feguer

1963-ban végezték ki gyilkosságért. Balszerencséjére ő volt az utolsó ember, akit kivégeztek Iowa Államban a halálbüntetés eltörlése előtt. Esetének másik érdekessége, hogy ő volt egyben az utolsó szövetségi ügynök is, akit valaha kivégeztek az Egyesült Államokba. Utolsó vacsora gyanánt mindeössze egyetlen szem olívabogyót kért.


 

Timothy McVeight

McVeight volt a felelős az 1995-ös oklahomai robbantásért, amelyben összesen 168 ember vesztette életét. A szeptember 11-ei terrortámadásig ez volt az USA történetének legtöbb halálos áldozatot követelő merénylete. 2001-ben végezték ki.
(via dailymail.co.uk, buzzfeed.com)

Legnézettebb videók