KERESÉS search-close

Az orosz hadsereg már felvételeket tett közzé a szíriai légicsapásokról - mutatjuk!

szerző:
2015.10.01. 16:42
Oroszország azt mondja, hogy az Iszlám Állam egységeit támadják, a szíriai ellenzék szerint viszont a bombázásoknak civil áldozatai is lehetnek.
Az orosz hadsereg már felvételeket tett közzé a szíriai légicsapásokról - mutatjuk!
Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, az orosz parlament felsőháza egyhangúlag jóváhagyta, hogy Putyin bevesse az  orosz hadsereget Szíriában, és Bassar el-Aszad elnök mellett harcoljon az ISIS ellen.


Szerdán az orosz haderő meg is kezdte a légitámadásokat, amelyek összesen húsz bevetésen az Iszlám Állam nyolc célpontjára irányultak.

 


Az elpusztítandó célok üzamanyag-tárolók, lőszer- és hadianyag-raktárak voltak.

A szír ellenzék szerint a támadások olyan célpontokat is érintenek, amelyek nem is állnak az ISIS fennhatósága alatt, így a bombázásoknak civil áldozatai is lehetnek. A vádak szerint az orosz légicsapások valódi célja az amerikaiakkal szövetségben álló ellenzéki szír erők gyengítése, nem pedig az Iszlám Állam visszaszorítása.


Moszkva persze mást mond, Igor Konyasenkov tábornok, a védelmi minisztérium szóvivője szerint az orosz gépek a tervezett célpontokat semmisítették meg. A támadásokban ötvennél több harcigép és helikopter vesz részt.  

 


Bár a tegnapi ENSZ-közgyűlésen Moszkva és Washington megegyezett, hogy ki-ki a saját elképzelései szerint oldja meg a szíriai helyzetet, a támadások után a mai napon újra felvette egymással a kapcsolatot a két világhatalom.

Az oroszok szerint a szíriai helyzet stabilitása a terroristák visszaszorításán múlik, míg az amerikaiak rövid távon sem szeretnének szövetkezni Aszad-elnökkel.  


Az orosz hadsereg már felvételeket tett közzé a szíriai légicsapásokról - mutatjuk!
 

(Forrás, képek: rt.com; tass.ru; reuters.com)

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való