KERESÉS search-close

A leukémiás lány dinnyemaggal váltja valóra álmait

szerző:
2015.09.29. 13:00
A 12 éves Barbi szokatlan kéréssel fordult a Csodalámpa Alapítványhoz: ezer darab dinnyemagot kért, hogy a megtermelt gyümölcsök árából más gyerekek vágyait teljesíthesse. Bár maga is súlyos betegséggel küzd, nem hagyja, hogy az állapota legyűrje, inkább azon töri a fejét, hogy másoknak örömet okozzon. Az alapítvány segített neki, a betakarítás után a jószívű kislány pedig megtartotta ígéretét. 
A Csodalámpa Alapítvány kívánság-koordinátorai évek óta azért dolgoznak, hogy valóra válthassák a súlyosan beteg gyerekek egy-egy kívánságát.
Íme Barbi levele, amelyet az alapítvány munkatársainak írt:

"Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!
Először is szeretnék bemutatkozni "tudják, nem olyan családból származom én", hogy ne tegyem.

……..Barbara Zsófia vagyok, 12 éves, leukémiás LÁNY ( már csak a hecc kedvéért emeltem ki,) mert már két fiúval is összekevertek Szegeden a hematológia-onkológia osztályon.

Tudják, igazán kötődöm a tanyához, állatokhoz és a földhöz... Az én elméletem szerint egy kis darab föld nem más, mint maga a megélhetés. 
Az előzőekhez visszatérve szeretnék kérni 1000db sárgadinnye magot (csak és kizárólag CENTRO a megfelelő), bizony elég sürgős lenne, mert februárban illendő volna elrakni a magokat (mi műanyag tejes poharakba szoktuk.)

Ha elég életképes és kiültetésre érett a palánta... a szabad földben jobban érzi magát... A többit bízzák ide, nem olcsó mulatság, de nekem is vannak praktikáim és taktikáim, amiket természetesen nem fogok elárulni... Kell ennél és a pozitív kisugárzásnál több a sikerhez? Én nem hiszem..."


Barbi megkapta a kért dinnyemagokat, sőt, bónusz kukoricamagok is jártak a különleges csomaghoz:

A leukémiás lány dinnyemaggal váltja valóra álmait

Itt olvasható a folytatás:

"Befejezem a levelem és jönnek még megosztásra váró gondolataim. A sárgadinnye-biznisz kb. szeptemberben ér véget. Hiszem, hogy önök bíznak bennem a soraim után a pénzügyekben is, mert akkor nem kérnék egyszerre 5 dolgot, hiszen a nehéz pillanataimban az önökhöz fűzött remény, a jókedv, a családom, a zene, és a hasznot produkáló vágy éltetett... Ezért is olyan jó mindig itthon!

Szeretnék 1000 db sárgadinnye magot. 
- a Csodalámpa Alapítvány a befolyó összegből 1/3 részt kapjon 
- a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány 1/3 részt kapjon 
- és végül nekem/nekünk is 1/3 rész járna.

Ha teljesülhetne ez a kívánságom, egy álmom válna valóra: a sok kedvességet viszonozni örömmel. 
Viszont még annyit szeretnék kérni, hogy hadd maradhasson "köztünk" ez a kívánságom (mármint az egész, mert nem szeretném, hogy megtudják, mire készülök, nagyobb lenne a meglepetés…).

Tisztelettel, üdvözlettel: 

..... Barbara Zsófia


Aztán elkezdte nevelni a palántákat:

A leukémiás lány dinnyemaggal váltja valóra álmait

A leukémiás lány dinnyemaggal váltja valóra álmait

A munkában nem csak szülei, hanem még a cicája is segített neki:

A leukémiás lány dinnyemaggal váltja valóra álmait

A lelkiismeretes munka aztán meghozta gyümölcsét:

A leukémiás lány dinnyemaggal váltja valóra álmait

A terményt a helyi piacon értékesítették, Barbi az ígéretéhez híven oda adta az alapítványnak a bevétele egyharmad részét.

Munkájának és önzeltlenségének hála egy 14 éves, Balázs nevű fiú most új biciklit kaphat.

(via Csodalámpa Alapítvány - Facebook)
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való