Műsorújság
RTL Most

A koalabébi mamája helyett egy plüssmackót ölelget

Orvvadászok helyett morbid módon éppen a hivatalos hatóságok fenyegetik az anyaállat életét. Ausztráliában mesterséges módon igyekeznek kordában tartani a koalaállomány nagyságát, így a beteg állatokat gyakran meggyilkolják.
Íme az első ránézésre szupercuki fénykép, amely mögött azonban elég szomorú történet áll:A kicsinek és az anyjának szerencséje volt, mivel az állatorvosi vizsgálaton egészségesnek bizonyultak, azonban azokat a fajtársaikat, akik nem mennek át az orvosi teszten, módszeresen irtják a hatóságok.
2013 és 2014 között összesen kb. 700 beteg koalát "selejeteztek le" ilyen módon. A környezetvédelemért felelős miniszter szerint az erszényesek között tapasztalható túlnépesedés és éhezés miatt volt szükség a drasztikus beavatkozásra, és a hivatalos indoklás azt állítja, a tisztogatás az állatok érdekében történt. A program célja, hogy a koalák száma ne haladja meg a hektáronkénti 20 állatot.

Az Ausztrál Koalákért Alapítvány az ügy kipattanásakor felháborodását fejezte ki, sokáig ugyanis a program teljes titokban, az állatvédők tudta nélkül zajlott:

"Szégyenletes, hogy az ausztrál kormány titokban koalákat gyilkol!"
- áll a szervezet közleményében.

A botrány óta a hatóságok az öldöklés helyett hormoninjekciókat adnak be a nőstény állatokat, hogy ezzel próbálják meg visszaszorítani az állatok szaporodási sebességét.

(Forrás: rt.com)

Legnézettebb videók