KERESÉS search-close

A koalabébi mamája helyett egy plüssmackót ölelget

szerző:
2015.09.23. 17:30
Orvvadászok helyett morbid módon éppen a hivatalos hatóságok fenyegetik az anyaállat életét. Ausztráliában mesterséges módon igyekeznek kordában tartani a koalaállomány nagyságát, így a beteg állatokat gyakran meggyilkolják.
A koalabébi mamája helyett egy plüssmackót ölelget
Íme az első ránézésre szupercuki fénykép, amely mögött azonban elég szomorú történet áll:

A koalabébi mamája helyett egy plüssmackót ölelget

A kicsinek és az anyjának szerencséje volt, mivel az állatorvosi vizsgálaton egészségesnek bizonyultak, azonban azokat a fajtársaikat, akik nem mennek át az orvosi teszten, módszeresen irtják a hatóságok.
2013 és 2014 között összesen kb. 700 beteg koalát "selejeteztek le" ilyen módon. A környezetvédelemért felelős miniszter szerint az erszényesek között tapasztalható túlnépesedés és éhezés miatt volt szükség a drasztikus beavatkozásra, és a hivatalos indoklás azt állítja, a tisztogatás az állatok érdekében történt. A program célja, hogy a koalák száma ne haladja meg a hektáronkénti 20 állatot.

Az Ausztrál Koalákért Alapítvány az ügy kipattanásakor felháborodását fejezte ki, sokáig ugyanis a program teljes titokban, az állatvédők tudta nélkül zajlott:

"Szégyenletes, hogy az ausztrál kormány titokban koalákat gyilkol!"
- áll a szervezet közleményében.

A botrány óta a hatóságok az öldöklés helyett hormoninjekciókat adnak be a nőstény állatokat, hogy ezzel próbálják meg visszaszorítani az állatok szaporodási sebességét.

(Forrás: rt.com)
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való