Műsorújság
RTL Most

14 baba, akik túlélték a saját születésüket

Elsőre furcsán hangozhat a cím, azonban a képeken szereplő gyerekek és felnőttek a normálisnál jóval korábban jöttek a világra. Ma már a fejlődő magzat életét fenyegő legnagyobb veszély a koraszülés. Hazánkban a babák mintegy 8,4 %-a 2500 grammnál kisebb testsúllyal születik, megfelelő orvosi segítséggel azonban belőlük is egészséges gyerekek, majd később felnőttek válhatnak. Ezek a fényképek reményt adhatnak mindenkinek, aki hasonló helyzetben van.
A quebec-i Red Method nevű fényképész olyan képeket lőtt, amelyek egyszerre cukik és rendkívül megrázóak. A fotókon kisgyerekek és felnőttek pózolnak a saját születéskor készített önarcképeikkel. Egyikőjük születése sem zajlott azonban zökkenőmentesen: mindannyian koraszülöttek voltak. A képek mellett azt olvashatják, a terhesség hanyadik hetében jöttek a világra.

Felix, 24. hét:Margot, 29. hét:Noah és Nathan, 32. hét:Thomas, 23. hét:Noah, 32. hét: a képen lévő másik baba neve Viktória, Noah ikertestvére, a szülés után egy hónappal meghaltJulie 7 hónapra született, Kevin nevű fia pedig a 34. héten:Zachary, 27. hét:Eva, 29. hét:Charles, 26. hét:Tamica a 32. héten jött a világra, nemsoká megszületik saját gyermeke is:Alice, 27. hét:Theo, 25. hét:Emile, 26. hét:Felix és öccse Alexis a 23. és a 33. héten születtek:Lexiani, 25. hét:(Képek: Red Method Photo - Facebook)

Legnézettebb videók