Videón, ahogy turisták piszkálnak egy ebédelő medvétNem hagyták békén a folyóparton lakmározó feketemedvét, meg is lett az eredménye.
Külföld

Videón, ahogy turisták piszkálnak egy ebédelő medvét, majd rémülten szaladnak, amikor megunta

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 13:07

Nem hagyták békén a folyóparton lakmározó feketemedvét, meg is lett az eredménye.

Nagy felháborodást okozó videót tett közzé a nemzeti parkokban kiránduló ostoba turisták (angol szakszóval touron) felelőtlen és veszélyes tetteit bemutató Tourons of National Parks című oldal. A felvételen azt látni, hogy egy csapat fiatal egy éppen ebédjét fogyasztó fekete medvével incselkednek: közvetlen közelről fotózzák, és szelfiznek vele.

A videó végén az egyikük még oda is guggol a falatozó medve mellé, majd ráteszi a kezét, hiába kiáltja látszólag teljesen döbbenten a videót távolabbról készítő ember, hogy „haver, ne érj hozzá a medvéhez”. A vadállatnak ekkor lett elege abból, hogy nem hagyják nyugodtan enni, reakciójától szét is rebbentek a turisták.

A kanadai Brit-Kolumbia tartományban, a Campbell folyó partján történt esettel kapcsolatban a Tourons of National Parks megjegyzi, hogy soha nem szabad egy medve közelébe menni, főleg akkor nem, amikor étkezik, mert agresszívvá válhat, és „te lehetsz a következő fogása”.


Nyitókép: Instagram / Tourons of National Parks

#Külföld#turista#nemzeti park#kanada#medve

Címlapról ajánljuk