Vér, leszakadt végtagok, holttestek mindenhol – majdnem háromszáz halott egy indiai vonatbalesetbenKét expresszvonat és egy tehervonat ütközött össze. A sérültek száma nagyjából kilencszáz.
Külföld

Vér, leszakadt végtagok, holttestek mindenhol – majdnem háromszáz halott egy indiai vonatbalesetben

rtl.hurtl.hu

2023. június 3. 7:45

Két expresszvonat és egy tehervonat ütközött össze. A sérültek száma nagyjából kilencszáz. 

Legalább 280 ember meghalt és nagyjából kilencszázan megsérültek egy indiai vonatbalesetben, amiben két expresszvonat, és egy tehervonat volt érintett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a helyi idő szerint péntek este történt baleset pontosan hogyan történt. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a halottak száma várhatóan még emelkedni fog.

A baleset az India keleti részén található Odisa államban történt, Kalkuttától nagyjából kétszáz kilométernyire. A South Eastern Railway vasúttársaság közlése szerint egy Kalkuttából indult expresszvonat nagyjából 130 kilométer per órás sebességgel nekiütközött egy álló tehervonatnak, helyi idő szerint este hét órakor.

Az ütközés miatt a személyvonat több kocsi kisiklott, és az ütközés erejétől tehervonat több kocsija a párhuzamos sínpárra került. A roncsokba pedig beleszáguldott egy, a másik irányból érkező expresszvonat – írta a Guardian, a vasúttársaságra hivatkozva. Más beszámolók szerint az egyik személyvonat pár kocsija kisiklott, és azoknak ütközött neki nagy sebességgel a szemből jövő expresszvonat, aminek kisiklott kocsija mentek neki az álló tehervonatnak.

Majdnem háromszáz halott egy indiai vonatbalesetben
Fotó: MTI/AP/Press Trust of India

A helyszínre nagyjából kétszáz mentőautó érkezett, és száz orvost hívtak be dolgozni, hogy el tudják látni a nagyszámú sérültet, és több mint ezren vesznek részt a mentésben. A kisiklott szerelvények roncsaiban még szombat reggel is sokan bentrekedtek, és a hatóságok közlése szerint a halottak száma várhatóan még emelkedni fog.

A túlélők szörnyű jelenetekről számoltak be. Egy férfi elmondta, hogy az ütközés után 10-15 ember zuhant rá, de végül kisebb sérülésekkel sikerült kimásznia. Amikor kijutott leszakadt kezeket és lábakat látott, valamint egy embert, akinek teljesen szétroncsolódott az arca. Egy másik szemtanú a Reuters brit hírügynökségnek elmondta, hogy semmi mást nem látott, csak „vért, törött végtagokat és haldokló embereket körülöttem.”

Egy közelben lakó ember a Times of India című lapnak elmondta, hogy egy hatalmas robajt lehetett hallani, és amikor odamentek, akkor „végtagok nélküli holttesteket láttunk feküdni mindenfelé".

Nyitókép: AP Photo

#Külföld#india#vonat#baleset#vonatbaleset

Címlapról ajánljuk