Külföld

8 millió dollárt fizet a Burger King egy férfinak, aki úgy elesett az egyik vécében, hogy meg kellett műteni

rtl.hurtl.hu

2023. május 25. 21:21

A férfinak ráadásul még vakbélgyulladása is lett az operáció után.

A Burger King egyik floridai franchise-éttermét arra kötelezték, hogy közel 8 millió dollárt fizessen egy vásárlónak, aki állítólag megcsúszott és elesett náluk a vécében, a sérülései miatt pedig műtétre volt szüksége.

A 48 éves Richard Tulecki a bírósági dokumentumok szerint „műtétet igénylő alsó hátsérüléseket szenvedett”, miután a floridai Hollywoodban található étteremben megcsúszott valamilyen „idegen anyagon”.

A műtét után a férfi – az ügyvédei szerint – perforált vastagbélgyulladást szenvedett.

A 2021 januárjában benyújtott perben a Burger Kinget gondatlansággal vádolják, amiért „nem biztosította, hogy az üzlet területe és padlója mentes legyen a veszélyektől” – írja a New York Post

A Broward megyei esküdtszék 7,8 millió dollár kártérítést ítélt meg Tuleckinek: ebbe az elmaradt jövedelmét és az orvosi költségeket is beleszámolták, azonban később 7,68 millió dollárra módosították az összeget, mert Tulecki biztosítója már kifizette a műtétek egy részét. 

A Tuleckit képviselő egyik ügyvéd elmondta, hogy 

ügyfelük óriási nehézségeket szenvedett el az alperes gondatlansága miatt. Bár semmilyen ítélet nem tudja visszafordítani ezeket a károkat, az ítélet biztosítja számára és a családja számára a továbblépéshez szükséges forrásokat.

A Seven Restaurants, a Burger King franchise tulajdonosa május 19-én új eljárásra irányuló kérelmet nyújtott be, azt állítva, hogy Tulecki „gyakorlatilag semmilyen bizonyítékot” nem mutatott be arra vonatkozóan, hogy az étterem vezetője tudott volna az állítólagos „idegen anyagról”, amely Tulecki sérüléseit okozta. Az indítványban a Tuleckinak megítélt 7,8 millió dollárt „egyértelműen túlzónak” nevezték.

Nyitókép: AP Photo/Charles Krupa

#Külföld#burger king#csúszós#esés#per#kártérítés#műtét#florida

Címlapról ajánljuk